Tips&Tricks: Najjeftinije i najucinkovitije fiksiranje sminke za savrsen izgled koze?

Šminkate se satima, izvučete divnu liniju tuša, obrve su na mjestu, ruž je savršeno obrubio usne. I onda zaronite glavu u zdjelu punu vode. Zašto? Saznajte u nastavku.

Nedavno sam vam na svojoj Facebook stranici ostavila anketu koju ste mi popunjavali i hvala svima koji su ostavili svoj glas. Također, ako još niste, imate još vremena, anketa ne ide nigdje, a svakako dodajte i svoje prijedloge.

Jedan od prijedloga koje sam ja stavila odnosi se na trikove za savršen izgled kože i boy, oh boy, imam jedan odličan za vas. Obožavam trikove i ovaj sam čuvala u rukavu već neko vrijeme (nisam ga ja izmislila, ja sam ga probala).

Već sam nekoliko puta gledajući YouTube videe naišla na one u kojima ljudi probavaju fiksiranje šminke vodom. Uglavnom su reakcije bile pozitivne, čak i s dozom iznenađenja.

Dugo sam planirala provjeriti oko čega je tolika frka i napokon sam i ja svoju glavu zaronila pod vodu. 
Kako sam malo istraživala o ovoj tehnici, saznala sam da je ovo tehnika koja dolazi iz Japana i zove se Jamsu tehnika. No, ona nije za svakoga. Koristi se onda kada želite da vam koža bude izrazito mat, pa se preporuča onima s masnom kožom (ili mješovitom).
Jamsu tehnika

Postupak original tehnike je nešto drukčiji od onoga što sam ja napravila.
Originalno, nakon što na lice stavite primer, podlogu i korektor, potrebno je staviti puno baby pudera, uroniti lice u vodu i posušiti ručnikom. Iza toga možete nastaviti sa šminkanjem, a rezultat bi trebao biti izrazito mat koža.
Pročitala sam i da se lice u vodi ostavlja do 30 sekundi čak i ako imate izrazito masnu kožu, a za one koji imaju normalnu ili mješovitu (pa i suhu, ako baš želite pokušati), proces može trajati puno kraće, znači do nekoliko sekundi.

Youtube: Sabrina Anjis
Moji dojmovi

Nakon što sam našminkala cijelo lice, znači i oči, izvukla sam tuš, baš sve osim trepavica, napunila sam veliku staklenu posudu (u koju stane moje lice vodom) te potom zaornila. 🙂 Dakle, dio s gomilanjem baby pudera sam preskočila, a zadnji korak na mom licu je bilo fiksiranje šminke s puderom u prahu. Ako se odlučite na baby puder, svakako pogledajte sastojke i potražite onaj koji u sebi ima kukuruzni škrob, a ne talc.

Svoju verziju jamsu tehnike sam učinila tako da sam “ronila” tri puta po samo nekoliko sekundi. 

Lice sam osušila lagano tapkajuci ručnikom. Odmah sam provjerila na ručnik je li se što prenosilo od šminke i moram reći kako baš ništa nije ostalo.

Moram priznati da je iza toga uslijedio šok. Kako sam taj dan baš imala puno slojeva na licu (instagram drag contour makeup – skoro), ostala sam šokirana koliko je to dobro izgledalo nakon ronjenja po zdjeli. Sve je sjelo nekako kao moja koža, sve se stopilo i lice mi je izgledalo kao da sam ga peglala u Photoshopu ili one moje slike koje peglam u Facetune-u. (Oh, well, sigurno ste mislili da mi je koža plastična bez pora i bora, khm.. :D)

Još zanimljivije od toga da mi je sve izgledalo popeglano je to što mi se ništa nije razmazalo po licu, sjenila, tuš i to, a nisam koristila vodootpornu šminku.

Ono što je za mene bilo malo negativno je to što sam poslije osjetila zatezanje, nije bilo prejako, ali odmah sam po tome mogla reći da ovaj proces isušuje kožu i da nije baš za one sa izrazito suhom kožom. Naravno, sami ćete odlučiti i probati.

Dakle, moj konačni zaključak je da ovaj proces savršeno fiksira šminku na mjesto, zagladi ju, ne izgleda kao da imate milijun slojeva. No, pravo pitanje je – produžuje li trajanje šminke na licu?

Moje mišljenje je i da i ne. Mislim da šminka duže traje nego bez bilo kakvog fiksiranja, no meni se svejedno čelo zasjajilo nakon nekoliko sati.

Planiram li ovaj postupak koristiti i dalje? Planiram, bez obzira na to produžuje li trajanje šminke na licu ili ne, daje joj odličan izgled koji nisam još nikad dobila ni vidjela.
Možda samo sljedeći put budem kad mi se prvi put koža zasjaji blotala i našpricala pravi fiksator, no to su sad detalji koje ću tek probati.

Je li ova tehnika nešto što biste probali? Jeste li ju ikada probali?
Pišite mi u komentare, M.

Komentari

6 komentara na “Tips&Tricks: Najjeftinije i najucinkovitije fiksiranje sminke za savrsen izgled koze?”

  1. zanimljivo,ali me ne privlači da probam…gledala sam to po yt i dosta njih je reklo kako je super a bilo je par njih koji su rekli da je loše…mislim da je to samo gubljenje vremena i samo još jedna instagram fora…

  2. Reakcije su razlicite, da. Ali evo, moji dojmovi ti kazu da nije instagram fora i da djelujeje. Barem na mojoj kozi, izgledalo je odlicno. 🙂

  3. Jooj, bilo bi me strah nakon super nanesene sminke uroniti glavu u zdjelu vode.
    Tako da ovo necu probati..

  4. Zvući zanimljivo, ali mislim da neću isprobavati. Super mi je kada nanesenu šminku našpricam sa termalnom vodom, čini mi se puno brže i jednostavnije.

  5. I mene je bilo 😀

  6. Da, cini mi se da bi to moglo biti nesto slicno ovome, isto zagladi slojeve…

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)