Recenzija: Artdeco 3u1 Fixing spray – fiksiranje šminke

Jedna od traženijih tema u anketi koju sam vam postavila (na koju još uvijek možete ostaviti svoj glas na ovom linku) bilo je fiksiranje šminke. Kako i neće kad je vani bilo milijun stupnjeva, a nisu svi te sreće da mogu ostati u kući cijeli dan bez šminke i bez frizure. Naravno, ja sam uvijek u potrazi za dobrim proizvodima za fiksiranje šminke, budući da i sama imam problema s tim (masna koža, you know). U ovom postu sam za vas testirala Artdeco sprej za fiksiranje koji je zapravo i baza i usporedila ga s punom jeftinijm Makeup Revolution fiksatorom za matiranu kožu, točnije s Oil Control fiksatorom.

Artdeco sprej sam kupila u Mulleru (iako sam se u ovom postu odrekla posjeta Mulleru zbog neugodnih iskustava) po cijeni od oko 140 kuna za 100 ml. Artdeco tvrdi da je sprej 3u1 – fiksator, baza i sprej za osvježavanje makeupa.
Sadrži sastojke za koje Artdeco tvrdi da pomlađuje i hrani kožu. 
Nekoliko puta sam ga nosila samo kao bazu, nekoliko puta samo kao fiksator i naravno, nekoliko puta sam kombinirala dvije funkcije, izbjegavajući onu s osvježavanjem šminke.
Pakiranje spreja je jednostavno, plastična prozirna boca, odličan raspršivac, savršen. Miris je jako nježan, gotovo da ga i nema, podsjeća na nekakvo cvijeće.
Artdeco sprej kao baza
Nisam primijetila da bilo što radi za moju kožu, čak sam na granici da ga više nikad ne stavim kao bazu jer mi se s vremenom šminka krene čudno ponašati i kejka se. Kad ga tek nanesem na kožu, ne primjećujem nikakvu razliku na koži, osim možda malo sjaja kože i moram priznati da mi koža ostane lagano ljepljiva, što je jedan od razloga zbog kojeg ne bih ovaj sprej koristila kao sprej za osvježavanje šminke.
Artdeco sprej kao fiksator
Nažalost, za mene još jedan fail. Ne radi ništa posebno za moju kožu, krenem se sjajiti istom brzinom kao i da ga nemam, nisam primijetila ni da mi lijepo zagladi kožu, znači baš nikakva razlika.
Usporedba s Makeup Revolution fiksatorom
Nakon što sam Artdeco testirala danima i iznova mu davala priliku, nakon što sam se našminkala za subotnji izlazak, odlučila sam našpricati na pola lica MUR fiksator, a na drugu polovicu Artdeco fiksator. Mogu sa sigurnošću reći da nijedan nije prešao na drugu polovicu lica, budući da sam svaki put onu polovicu lica koju ne špricam zaštitila s papirom.
Rezultati? Očuvano lice na MUR strani, što znači highlight na mjestu i još se ističe, malo manje rumenila i bronzera budući da sam se naslanjala na ruku često, a ono što je najbitnije manje sjaja na licu nego na Artdeco strani. Na Artdeco strani sam se sjajila na čelu i na području oko nosa prema obrazu.
Moja presuda: Ako želite ulagati u bolji i skuplji fiksator, Artdeco preskočite. Ništa ne radi, a cijena je kao da ipak nešto radi. Moja preporuka u ovom postu je MUR fiksator (iako na početku nisam bila previše zadovoljna ovom verzijom – dostupna je još jedna – Amazing Makeup fiksator )
Jeste li probali koji od ovih fiksatora? Što vi mislite o istima? Koji biste voljeli probati ili biste voljeli da ja probam i napravim recenziju?
Pišite mi, xo, M.


Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)