RECENZIJA: The Ordinary Coverage Foundation

Odmah nakon što je prošao prvi val i svi su se The Ordinary puderi rasprodali, ja sam ugrabila svoje primjerke. Kako sam ostavila svoj mail na njihovoj stranici, tako su mi oni javili da je na njihove police stigla nova zaliha. U dvije minute koliko je to sve skupa trajalo, gotovo su se sve nijanse prodale i ostalo su samo one za nas blijede. Inače mi to ne bi smetalo, ali ovaj put sam već imala ljetni ten i nijanse mi nisu odgovarale. Još uvijek nisu moje boje, ali uz bronzer i malo truda, to se da srediti. Danas vam donosim potpunu recenziju The Ordinary Coverage tekućeg pudera.

Kao što već znate, The ordinary je “izdao” dvije različite vrste pudera – Coverage foundation i Serum foundation. Ukratko, Coverage ima bolje prekrivanje i gušći je, Serum je u potpunosti tekući i trebao bi biti jako slabog prekrivanja, dovoljno za one koji vole ujednačiti ten. O prvim dojmovima Serum tekućeg pudera već sam pisala ovdje.

Pudere sam naručila s njihove stranice (klik ovdje). Iako su se svi žalili kako treba pola godine da puder dođe na vašu adresu, mislim da je moj došao isti tjedan, Ono što naručite vam dođe lijepo i sigurno zapakirano, pa vam tako ovi puderi dođu u kartonskim kutijicama.

Pakiranje pudera je plastično, plastika je mat pa je na dodir malo drukčija. Pumpica je malo gumirana i možete očekivati mrlje i pomalo neuredan izgled jer se ta “guma” jako teško briše, a nažalost, ako u pumpici ostane nešto proizvoda, on će i izaći.

Pumpica je skroz u redu, ima onaj sigurnosni ventil, pa se okreće na desnu stranu da se otvori, na lijevo da se zatvori. Jedini problem koji sam s njom imala je to “izlaženje” pudera.

Pakiranje je od 30 ml i platit ćete ga oko 51 kunu (€6,90), što zaista nije visoka cijena.

Tekstura, prekrivanje i ponašanje pudera

Ovaj puder ima titulu visokog prekrivanja. Moje mišljenje je da relativno dobro prekriva, ima srednje prekrivanje koje je nadogradivo.

Puder je dosta gust, više je kao neka gusta krema nego tekući puder. Na dodir imate osjećaj da vam pod prstima ostaje malo masno, što mi je malo zbunjujuće. U sastojcima neće pronaći ulje kao takvo i na njihovoj stranici piše da ne sadrži nikakva ulja.

Nisam osjetila nikakav miris, onako je neki standardan puderast.

Malo pudera može napraviti puno posla, jedna pumpica do dvije je dovoljna za ujednačavanje tena, tri bi bile dosta za visoko prekrivanje.

Na koži se sporo suši i dok se ne osuši sve se prenosi, moj savjet je da ovaj puder obavezno “zaključate” s nekim puderom u kamenu ili prahu jer se zaista dugo suši.

Puder sam nanijela oko 17:00 sati i u 18:00 sam se već sjajila, što sam i očekivala s obzirom na to da sam pročitala da ovaj puder i nije baš za masnu ili mješovitu kožu. Malo sam pokupila sebum, matirala čelo i dalje se više nisam sjajila.

Do kraja večeri, negdje oko ponoći, s lica mi je lagano nestalo i rumenilo i bronzer, highlight se malo nazirao, puder je skliznuo i nestao s nekih mjesta koja često dodirujem. Kako sam u to vrijeme imala problema s kožom oko nosa i tamo se ljuštila, tamo se najviše i kejkao i to mi nikako nije odgovaralo. Iako nemam neke jako izražene pore, činilo mi se da ih je ovaj puder ipak malo naglasio.
Na licu nije oksidirao, iako bi ovaj put bilo bolje da je, jer sam bila bijela kao duh. Ipak, na ruci se u swatchevima vidi razlika u boji između tek nanešenog pudera i pudera koji je malo stajao na ruci.

Gore: The Ordinary Coverage foundation nakon nekoliko minuta
Dolje: The Ordinary Coverage foundation tek nanešen


Zaključno, ovaj me puder nije oduševio, mislim da je solidan puder za svaki dan i ujednačavanje tena i to je sve. Nije došlo do wow efekta, nije me iznenadio završetkom, prekrivanjem, nijansom. Svakako planiram ovaj puder još nositi, posebno dok mi nestane ljetni ten i dati mu još koju priliku.
Ako vam treba novi puder i ne da vam se čekati, svakako savjetujem da svoje novce uložite negdje drugdje jer zaista ne vidim tu prašinu koju je Wayne Goss digao oko ovog pudera.

Jeste li vi možda već probali ovaj puder? Koji su vaši dojmovi? Planirate li ga naručiti?
Svakako mi pišite u komentare, a mi se čitamo brzo!


Komentari

4 komentara na “RECENZIJA: The Ordinary Coverage Foundation”

  1. i meni oksidira …na prvu me oduševio ali koristeći ga stalno jedno vrijeme nekako sam ga ostavila po strani jer mi se u par navrata desio cakey efekt na području brade…pogotovo kad ga nadograđujem….i ja ga moram recenzirati tako da moram ovih dana opet ga isprobati i napisati što na kraju mislim o njemu…nijansa mi je svijetla pogotovo sada za ljeto, ali imam Alverde potamnjivač pa ću probati nešto smiksati…
    Kod njega mi je finish divan,i nije mi skliznuo s lica…

  2. i meni oksidira …na prvu me oduševio ali koristeći ga stalno jedno vrijeme nekako sam ga ostavila po strani jer mi se u par navrata desio cakey efekt na području brade…pogotovo kad ga nadograđujem….i ja ga moram recenzirati tako da moram ovih dana opet ga isprobati i napisati što na kraju mislim o njemu…nijansa mi je svijetla pogotovo sada za ljeto, ali imam Alverde potamnjivač pa ću probati nešto smiksati…
    Kod njega mi je finish divan,i nije mi skliznuo s lica…

  3. Eto vidis, meni je nakon nekog vremena skliznuo, a finish mi je iskreno bolji kod npr. True Match pudera. Bas me zanima tvoje iskustvo, cekam tvoj post 🙂

  4. Eto vidis, meni je nakon nekog vremena skliznuo, a finish mi je iskreno bolji kod npr. True Match pudera. Bas me zanima tvoje iskustvo, cekam tvoj post 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)