Tips&Tricks: Najbolji trik za fiksiranje masne i mješovite kože?

Obožavam probavati nove trikove koje možemo vidjeti na Youtubeu ili Instagramu. Svaki dan ih je sve više, neki nemaju nikakvog smisla, a neki se čine kao da bi mogli djelovati. Jedan od takvih trikova bio je i ovaj koji sam probala za nas “masnog lica”, a u nastavku vam prenosim dojmove.
 Ovaj trik sam vidjela kod nekoliko različitih beauty bloggera i odlučila ga i sama probati.

Trik se sastoji u tome da prije tekuće podloge na lice nanesete puder u kamenu ili puder u prahu, a potom nanosite tekuću podlogu i ostatak šminke. Ovaj trik bi trebao biti odličan za osobe koje imaju mješovitu i masnu kožu. Osobe sa suhom i normalnom kožom također mogu koristiti ovaj trik, ali onda iza nanošenja tekuće podloge ne trebaju još jedno fiksiranje.

Naravno, ja nisam mogla probati taj trik, a da ne izvučem maksimalno iz njega, pa sam ga jednom probala tako kako sam ga opisala, a drugi put sam stavila puder u kamenu ispod tekućeg pudera u koji sam dodala puder u prahu. (Igra: svaki put kad pročitate riječ “puder”, popijte nešto 😀 )

Moji dojmovi

1. Puder u prahu ispod tekućeg pudera

Za ovaj trik sam koristila puder za koji znam da ću se baš zasjajiti, a to je L’oreal True Match. Odličan završetak, lijepo prekrivanje, obožavam ga, ali nije za masnu i mješovitu kožu, nikako. Zasjajim se u roku pola sata, odličan je za kožu koja voli dewy završetak.

Na lice sam nanijela Artdeco fixing sprej koji može biti i primer, a potom sam stavila L.O.V. Cosmetics puder u prahu koji u zadnje vrijeme sve više koristim i volim i onda sam nastavila sa šminkanjem, s tim da sam podlogu još jednom fiksirala puderom u prahu i Artdeco fiksatorom. O Artdeco primeru/fiksatoru sam vam pisala ovdje.

Koža mi je ostala matirana puno duže nego što bi bila inače s ovim puderom. Nakon otprilike dva sata sam morala pokupiti sebum sa čela i malo pokraj nosa i dalje sam mogla bez problema.

Nakon četiri do pet sati od nanošenja koža mi se opet tek malo sjajila i trebala je još jedno blotanje.

Čini mi se da ovaj trik donekle djeluje, no ne mogu reći da sam ostala oduševljena kao s tehnikom fiksiranja šminke vodom, o čemu možete čitati ovdje.

2. Puder u prahu ispod tekućeg pudera + puder u prahu u tekućem puderu

Ovaj put sam puder u prahu dodala u tekući puder. Ukoliko u tekuću podlogu dodate puder u prahu, dobit ćete podlogu s većim stupnjem prekrivanja, gušće teksture i mat završetka. Svakako sam planirala post o načinima na koje od jednog pudera možete izvući različite završetke, ako vas to zanima, slobodno pišite. 🙂

Koristila sam sve iste proizvode, puder je i dalje bio L’orealov True Match.

Nisam sigurna koji mi je trik za masnu kožu draži, ovaj ili onaj s fiksiranjem vodom.

Obožavam ovaj trik. Osim što mi je koža puno duže bila matirana, dobila sam odlično prekrivanje i koža mi je stvarno izgledala lijepo.

Mislim da ovo može biti malo previše ako se prečesto koristi, na način da može gušiti kožu i začepiti pore, ali za posebne prilike, ovo je stvarno odličan trik.

Jedini je problem brzina sušenja pudera, dakle, nema točkanja lica pa blendanja. Doslovno morate staviti točku, crtu, kap, dvije ili koliko god da stavljate i odmah blendati, inače ćete imati velikih problema s istim.

Zaključno: puder ispod tekuće podloge pomaže u kontroliranju masnog sjaja, dok vam puder u prahu u tekućoj podlozi može donijeti sasvim jedno novo iskustvo. Moje preporuke za oba trika, pa ćete vidjeti hoće li vašoj koži odgovarati isti.

Jeste li već probali koji od ovih trikova? Pišite mi u komentarima i čitamo se brzo!


Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)