PRVI DOJMOVI: MAKEUP REVOLUTION SFX MAKEUP

Ovaj post je za sve one koji gledaju razne tutorijale na netu i pokušavaju rekonstruirati razne sfx makeup lookove. Iako ima hrpa makeup artista koji kroz čitavu godinu rade sfx lookove, za nas amatere, ovo je ono doba godine koje nas motivira da i sami probamo izvesti neki sfx look. S Pink Pande sam naručila MUR tekući lateks i lažnu krv, a kakvi su proizvodi i kako raditi s njima, pročitajte u nastavku.

Oba proizvoda imaju istu cijenu – 29,99. Oba proizvoda dolaze i u istom pakiranju – plastičnim tubama s plastičnim poklopcem. Ipak, lateks se malo drukčije ponaša pa će vam sam izlaziti iz tube ukoliko okrenete na onu stranu poklopca. I tekući lateks i lažna krv sadržavaju 17 ml proizvoda, što zapravo nije baš puno, no s obzirom na to koliko potrošite na jedan look, ipak vam može potrajati.

Tekući lateks predviđen je za izradu rana, porezotina, opeklina, razderanih dijelova kože i sličnih stvari.

MUR tekući lateks je zaista jako tekući i jako, jako smrdi po amonijaku. Najbolji način za lako nošenje s tim smradom je korištenje plastičnih posudica u koje će te uliti lateks prije korištenja. Na taj način će se lateks malo “odmoriti” i smrad će se malo smanjiti.
Prije korištenja lateksa na tijelu, napravite provjeru na alergiju tako što ćete na unutarnju stranu ruke nanijeti malo lateksa. Ako ste alergični, reakcija će se odmah pojaviti i može doći u različitim oblicima – može vas peckati, crveniti se i slično. Ako do reakcije ne dođe odmah, ipak može doći naknadno, pa je moja preporuka da lateks ostavite na ruci neko vrijeme i sačekate.

Također, lateks se uglavnom skida “peel off” tehnikom. Tekući lateks se osuši u gumu i skidanjem skida sve ispod sebe. To znači da ga ne stavljate na rane, ožiljke, suhu kožu, osipe i slično, a ako ga korisite na mjestu gdje imate sitne dlacice – očekujte depilaciju.

Poprilično sam zadovoljna s ovim MUR lateksom, obavi svoj posao, treba malo više truda da dobijete glatke rubove za realističan izgled. Prvo se nanosi u bijeloj boji, a sušenjem gubi tu bijelu boju i postaje proziran. Ako želite neki post ili tutorijal o tome kako napraviti neku ranu ili nešto slično, pišite mi u komentarima. Možda nisam neki stručnjak, ali rado ću podijeliti ono što znam i što sam naučila. 🙂

Lažna krv se može napraviti i kod kuće. Sama sam probala, no problem mi je bio što nikako nisam mogla dobiti pravu nijansu crvene boje, već je uvijek vukla na roza. Baš zato sam odlučila kupiti tvornički proizvedenu lažnu krv.
MUR lažna krv također ima roza ton, malo čak ljubičasti, posebno ako se razmaže. Razmazivanjem se gubi dubina i punoća boje i ostaje vam baza koja je očito roza. Zbog ove karakteristike od mene ima samo mali, mini minus, gotovo neprimjetan.

Ovaj proizvod će vam ostaviti mrlje i to dosta tvrdokorne. Trebat će vam neko vrijeme da ih skinete, ja nakon dva dana još nisam uspjela. Stručnjaci preporučuju skidanje s pastom za zube ili pjenom za brijanje. Pasta ne funkcionira, a pjenu tek moram probati. Dakle, dok ne nađete nešto čime možete skinuti te mrlje, ne stavljajte ovaj proizvod na lice.


Sama krv je dosta gusta, ali i dalje tekuća, dosta je sjajna i ostavlja efekt prave krvi. Jako je malo treba, stoga će ovih mini 17 ml potrajati dosta dugo.

I evo jedan look na ruci koji sam napravila za probu. Nemojte se uznemiravati, ovo je samo sminka. 🙂

Koje sfx proizvode ste vi probali? Jeste li radili koji sfx look?
Svakako mi pišite u komentare i čitamo se brzo.


Comments

2 komentara na “PRVI DOJMOVI: MAKEUP REVOLUTION SFX MAKEUP”

  1. Radile smo Zombie look i za tu priliku sam tražila tekući lateks posvuda i uopće se nisam sjetila pogledati na pink pandi 😀 Tako da sam pronašča alternativu za ovaj tip šminke 🙂 Inače super ti izgleda ova porezotina 🙂

  2. I cime sada to radite?
    Ja sam prosle godine radila s peel off maskom, vjerovala ili ne 😀
    Hvala ti puno!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)