BLOGMAS #4: BEN NYE BAKING PUDER DUPE ZA ISPOD 100 KUNA?!

Ukoliko ste ljubitelj kozmetike, vjerujem da ste čuli za popularni Ben Nye puder za baking, kao i za hrpu brandova koji pokušavaju napraviti dupe za taj proizvod. I Makeup Revolution se okušao u istom te osmislio svoje baking pudere, o kojima više možete pročitati u nastavku.

Ako ima netko tko se još pita što je to baking, evo ukratko.
Baking je tehnika u šminkanju koja se već jako dugo koristi, najčešće za televizijsku šminku, a u zadnje barem dvije godine sve se više koristi u svakodnevnom šminkanju. Marketing.
Dakle, nakon što nanesete svoje tekuće i kremaste proizvode na lice, s debljim slojem pudera u prahu na strateškim mjestima, osigurate da se vaša šminka neće nigdje micati, ulaziti u bore ili sitne linije kože te da se neće rastopiti s vremenom. Nakon što naneseni puder u prahu stoji neko vrijeme, maknete višak i to je to.
Ipak, iza tog se krije jedan problem. Puder s kojim to radite, ipak mora biti dobrog tona, mora biti sitno “mljeven” i ne smije biti jedan od onih koji kod fotkanja daju flashback (čudnovate bijele mrlje na licu).
Iz gore navedenih razloga, ali i još njih nekoliko, na tržištu zaista postoji mnoštvo pudera u prahu i gotovo se svaki brand okušao u proizvodnji svog aduta.
Meni trenutno najdraži puder je iz L.O.V. asortimana, o njemu sam vam pisala ovdje i u početku se uopće nismo slagali. Sad ga već dugo koristim i trenutno mi je jedan od najdražih pudera u prahu koje sam probala.

Kao što sam spomenula, jedan od brandova koji su se okušali u proizvodnji pudera za baking je i Makeup Revolution koji zasad nudi četiri različite nijanse:
  • Banana puder – blog žuti ton, nije za jako blijedi ton kože
  • Ghost finish – potpuno bijeli puder, za iznimno blijedi ton kože
  • Terracota – za tamniji ton kože
  • Lace – za blijedi do srednji ton kože, s blago roza tonom
U mojoj kolekciji se našao Lace Luxury Baking Powder, naručen s Pink Pande za 66,99 kn. Trenutno je rasprodan, no možete ga kupiti i na Tam Beauty stranici.

Puder dolazi u plastičnoj kutijici/bocici s crnim poklopcem na odvrtanje. Ambalaža mi i nije neka, kao ni kod Ben Nye pudera. Kad otvorite kutijicu, gore imate plastiku i na njoj desetak rupica, kako to već biva s puderima u prahu. No, kod drugih pudera mogu koristiti poklopac kao pomoćno sredstvo, dok vam je za ovaj potrebna paleta na koju ćete nanijeti puder.

Prah je poprilično stino “mljeven”, nježan i mekan.

Malim plosnatim kistom nanesem puder samo na područje oko očiju nakon što sam stavila korektor i ostavim da kratko sjedi. Iza toga maknem višak i voila.
Efekt ispod očiju mi se zaista sviđa, ne uvlači se u sitne linije oko očiju, koža izgleda zaglađeno i lijepo. U kombinaciji s mojim L.O.V. puderom dobijem idealnu kombinaciju.
Kako je ovo isključivo baking puder, ne koristim ga na ostatku lica, osim ponekad na nosu, ako i tamo radim baking.

Nažalost, postoji i ono “no”. Ono što je meni jedna od najbitnijih stavki kod pudera u prahu je da nema flashback. Ovaj ima, i nakon fotke uslikane s bljeskalicom, dobit ćete blage bijele mrlje ispod očiju. Mrlje nisu prejake, gotovo da se i ne vide, ali ipak je dovoljno.

Bez obzira na to, puder mi se zaista sviđa, kao i efekt koji ostavlja na licu. Planiram ga i dalje koristiti, samo ne u situacijama u kojima očekujem fotkanje. 
Jeste li vi probali ovaj puder?
Koji vam je najdraži puder za baking?
Pišite mi u komentarima, čitamo se brzo. M.

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)