Trajno uklanjanje dlacica kod kuce – Philips Lumea Advanced IPL

Svaka žena je barem jednom u životu pomislila kako bi bilo dobro trajno se riješiti dlačica, a s dolaskom proljeća i toplijih dana, te nam se misli nekako uvuku u život svaki put kad u ruke uzmemo britve, epilatore, kreme ili neke druge depilacijske proizvode. 

Trajno ili polutrajno uklanjanje dlačica se čini kao odlično rješenje, no kome se još da tražiti salone koji to rade pa potom i uklopiti tretmane u svakodnevni život? Kako bilo, znam da se meni ne da i da mi je obavljanje ovakvih stvari u udobnosti vlastitiog doma baš bitno, pa sam se s pojavom IPL uređaja na tržištu odlučila da ću kad-tad nabaviti jedan za sebe. I tako je i bilo, zahvaljujući divnim ljudima oko mene, dobila sam Philips Lumea IPL uređaj u proljetno vrijeme prošle godine. Ako me pratite na instagramu, znate da sam već nekoliko puta najavljivala recenziju i napokon sam spremna podijeliti svoje mišljenje i iskustvo s ovim uređajem.Philips ima nekoliko različitih verzija IPL uređaja, a moj uređaj je Lumea Advanced. Za razliku od drugih tipova Philips IPL uređaja, ovaj nema nikakve dodatne nastavke, no nastavak za tijelo se može skinuti stoga pretpostavljam da se drugi nastavci mogu kupiti odvojeno.


Ovaj uređaj je zapravo dosta jednostavan – ima dršku, prozor za izlaz svjetla i dva gumba, jedan za paljenje uređaja na kojem se ujedno podešava jačina svjetla i jedan za svjetlosni impuls.


Kako funkcionira IPL uređaj?

Objašnjenje je poprilično jednostavno – svjetlosni impulsi se ispuštaju u korijen dlačice koji ih apsorbira i sprječava rast novih dlačica. Što je dlačica tamnija, rezultat će biti bolji. 

Impulsi svjetla stimuliraju prelazak folikule dlačice u fazu mirovanja zbog čega dlačica prirodno otpada i sprječava ponovni rast, a koža ostaje glatka.

Ovo funkiconira samo ako su dlačice u fazi rasta, a kako nisu sve dlačice u istoj fazi, IPL uređaj se koristi u nekoliko različitih faza uz korekcije kroz osam tjedana

Uređaj neće funkcionirati kod osoba koje imaju svijetle dlačice (korijen nije dovoljno taman kako bi upio svjetlo) stoga vam savjetujem da preskočite IPL uređaje.

Također, vrlo je bitno da se ne izlažete suncu (da ne tamnite) za vrijeme korištenja uređaja – tamnija koža ne može koristiti IPL uređaje jer se svjetlo rasprši i može izazvati opekline. Za vrijeme korištenja treba izbjegavati i samotamnjenje, tj.koristiti uređaj samo onda kada je ten potpuno nestao. 

Kako koristiti IPL uređaj?

Prije nego krenete koristiti uređaj, bitno je da je područje na kojem ga planirate koristiti čisto i depilirano, tj.da nemate dlačice (idealno bi bilo brijanje dan prije). Osim što će svjetlosni implus teže doći do korijena dlačice, impuls je dosta jak pa u dodiru s dlačicama može imati neugodan miris, kao da ste ju zapalili. 

Google vam nudi i mogućnost skidanja besplatne aplikacije, pa ako ste tip osobe kojoj treba podsjetnik za nove termine i pomoć pri određivanju inteziteta impulsa, ne zaboravite prije korištenja skinuti aplikaciju.

Aplikacija će vam pomoći i da odredite intenzitet svjetla za vašu kožu, no možete to učiniti i bez aplikacije, uz pomoć uputa. U nastavku teksta možete vidjeti tablicu za određivanje jačine svjetla.

Boja kože

Intenzitet svjetla

Svijetla (lako gori, ne tamni)

4/5

Bež (lako gori, minimalno tamni)

4/5

Svijetlosmeđa (lako gori, sporo i blago tamni)

4/5

Srednje smeđa (rijetko gori, lako tamni)

3/4

Tamnosmeđa (rijetko gori, vrlo lako tamni)

Ne može koristiti uređaj

Smećkasta ili tamnija (ne gori jako lako tamni)

Ne može koristiti uređaj

Prema ponuđenoj tablici namjestite intezitet svjetla i postavite uređaj na kožu pod kutem od 90 stupnjeva. Iza uređaja postoji svjetlo koje će svijetliti zelene boje onda kada je uređaj dobro namješten i spreman za korištenje. Nakon što pustite implus, uređaj malo pomaknete i nastavite.Uređaj nudi dvije mogućnosti korištenja – pritisak i emitiranje svjetlosnih impulsa i povlačenje i emitiranje svjetlosnih impulsa. Prva mogućnost je za mala i zakrivljena područja poput pazuha, a drugi način je za veća područja poput nogu (pritiskanje gumba/držanje gumba). 

Iskustvo s korištenjem IPL uređaja

Moja su očekivanja bila velika, a prvi dojmovi su mi bili negativni. No, prilikom prvog korištenja nisam shvaćala da dlačice moraju biti u fazi rasta, a ja nisam dovoljno dugo čekala između čupanja dlačica voskom i korištenja IPL uređaja, stoga gotovo ništa nisam uspjela ukloniti uz pomoć uređaja.

Kako nisam htjela samo tako otpisati ovu mogućnost uklanjanja dlačica, odlučila sam pokušati još koji put i moram priznati da sam ovaj proces usavršila tako da sam sa zadnjim korištenjem došla do potpunog uklanjanja dlačica na nogama, bikini zoni i na području pazuha. 

Ne mogu vam opisati koliko mi je olakšao život i koliko me razmazio, kao ni koliko mi je depiliranje (ukoliko ne koristim uređaj redovno) postalo naporno i bezvezno.

Tuširanja su kraća, račun u drogeriji je umanjen za depilacijske proizvode.

Ovakav način uklanjanja dlačica ne boli, može biti malo dosadan, može stvoriti blago neugodan osjećaj prilikom ispuštanja impulsa, ali se stvarno, stvarno isplati kada se ostvare svi rezultati. 

Kod uklanjanja dlačica pazuha, primijetila sam promjenu kod znojenja, najprije sam se više znojila (što je pomalo i očekivano), a potom se i “miris” promijenio. Ovakva promjena mi se dogodila samo kod prvog korištenja uređaja, kasnije mi se sve stabiliziralo.

Rast dlačica nakon IPL tretmana

Ovaj uređaj ne služi za trajno uklanjanje dlačica, ako trajno gledate kao proces u kojem ćete odraditi svoje i dlačice vam više neće rasti.

Dlačice vam neće rasti ukoliko redovno radite tretmane i održavate stanje nakon četiri “obavezna” tretmana. Nakon četiri do pet tretmana trebali biste vidjeti znantno smanjenje dlačica, što možete održavati korištenjem uređaja svakih nekoliko tjedana (izračunate sami ili vam aplikacija pošalje podsjetnik). 

Ukoliko prestanete s korištenjem uređaja, nakon otprilike mjesec dana ponovno ćete imati sve dlačice nazad. 

Trebate li nabaviti ovaj uređaj?

Ukoliko muku mučite s dlačicama, uraslim dlačicama, depliranjem i ostalim sličnim problemima, ne vidim ništa loše u tome da probate s ovim uređajem. Najbitnije je dobro istražiti sve što vas zanima kako bi bili sigurni da je to uređaj za vas, budući da mu cijena i nije baš mala i bilo bi šteta da ga kupite i onda utvrdite da vam ne odgovara i da ga nećete koristiti. Imajte na umu da uređaj neće svima odgovarati i da postoji mogućnost određenih nuspojava. Najbitnije je dobro istražiti sve što vas zanima i što vas muči.


Meni je uređaj odgovarao, s uklanjanjem dlačicama sam vrlo blizu potpunog uklanjanja, oko 90% uspijem riješii uređajem. Kako bi se mogli usporediti s mojim iskustvom,ovo su dodatne informacije koje bi vas mogle zanimati: moje su dlačice smeđe i ne ističu se baš ni po čemu (nemam ultra jak ili slab korijen, nemam previše problema s uraslim dlačicama, nemam guste ni rijetke dlačice). Put mi je svijetla, blijeda, slabo tamnim i brzo gorim te koristim 4/5 intenzitet svjetla na uređaju.


Što mislite o ovakvim uređajima? Jeste probali ili planirate? Koji je vaš najdraži način rješavanja dlačica?


Ako se odlučite na online kupnju ovog uređaja, na naslovnoj stranici s desne strane klikom na sliku IPL uređaja možete pogledati službenu Philips ponudu na amazon.de stranici. (Likovni su affiliate.)
Comments

Jedan odgovor na “Trajno uklanjanje dlacica kod kuce – Philips Lumea Advanced IPL”

  1. Razmišljam o kupovini ovog uređaja i drago mi je jer sam naišla na ovu recenziju 🙂 Zanima me koliko dugo traje taj jedan nastavak?

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)