~ test: drogerijski puderi u prahu ~

Već neko vrijeme na pitanja oko pudera u prahu ili kamenu samo kažem da ću se javiti dok testiram sve što trenutno testiram. Već neko vrijeme odlazim van i upozoravam ljude koji su sa mnom da mi kažu ako se krenem topiti ili mijenjati boje. Sve zato što sam, nakon što su povukli moj najdraži puder u prahu iz prodaje, testirala i testirala i kupovala i opet testirala moju i ne tako tajnu opsesiju – pudere u prahu.


O nekim sam vam pisala recenzije putem. Pa tako ovdje možete pročitati o LOV puderu u prahu za koji je konačan dojam – meeeh. Nije loš, nije dobar, svakako previsoka cijena za gramažu pa kupovinu neću ponoviti. Da nije tako meeeh, možda bih razmislila.

Puno sam slušala o pozitivnim stranama Alverde kozmetike i naravno da sam na njihovoj polici u dm-u ugledala puder u prahu. Za cijenu od nekih tridesetak kuna sam ga i kupila. Dolazi u plastičnoj posudici s plastičnim poklopcem – ma skroz standardno pakiranje od 10 grama.

 Radi se o mineralnom puderu u prahu od prirodnih sastojaka koliko sam ja skužila. Nije transparentni, već kao ima nijansu iako ja nisam vidjela ima li još koja osim ove jedne. Prekrivanja nema, kožu matira, ali … Nakon što sam par sati provela kod kolegica s faksa u stanu ne radeći gotovo ništa, šokirala sam se kad sam došla kući i vidjela kako izgledam.

Strašno mi je isušio lice, uvukao se u sve bore i pore, izgledala sam starije nego što jesam, a odjednom sam imala i neka suha područja po licu naglašena. Baš u to vrijeme sam probavala Olival CC kremu i iskreno sam se nadala da je do nje, ali kad sam nju matirala s drugim puderom, bilo je sve ok.
Bye, bye, baby, bye.

U Mulleru sam, prije onog terora o kojem možete čitati ovdje, ako već niste, kupila još jedan prirodni puder u prahu od Terra Naturi branda o kojem realno nisam imala pojma. Vidjela i kupila po sličnoj cijeni kao Alverde puder.

Od svih pudera koje sam testirala, jedino još uvijek ovaj koristim i planiram ga nastaviti koristiti.
Nemojte me krivo shvatiti, nije spektakularan, ali je stvarno dobar. Naravno da ako stavim puder od kojeg znam da ću se sjajiti kao disko kugla, ne očekujem od ovoga čudo i ne dobijem ga, ali radi dovoljno dobro da bih ga nastavila koristiti. Odlično mi se slaže s Revlonovim puderom kojeg sam dok sam testirala nosila u kombinaciji s ovim čitav dan – trčala, šetala, kuhala, pekla, spremala i na kraju dana zaspala na kauču prije nego što sam trebala. Probudila sam se u noći oko 3 ujutro i skužila što sam napravila i prije tuša se pogledala u ogledalo, a ja, ni s od sjaja nemam na licu. Svakako da je tome pomogao tekući puder, ali samo kažem, odlično su se složilli.

Piše da je ovo transparentni puder, ali odmah da vam kažem da nije i ako se baš jako bijeli mislim da vam neće odgovarati jer mi ima laganu boju banana pudera i odličan je zapravo za baking ispod očiju, čak i za mene koja nisam nešto tamna. Ima neki slatki miris koji s vremenom nestane.

Najgori puder koji sam kupila i probala i nakon kojeg sam doslovno išla skinuti šminku je bio essence pude u prahu. Mislim nisam ja očekivala neko čudo za tu cijenu, a i kao niži je brand, ali toliko puta su znali iznenaditi, da sam se ja nadala.
Eto, nada mi je brzo nestala kad sam ga stavila, a on kao da sam se brašnom namrljala. Blendam ja, trljam, ali ništa. On se tako uhvatio čudno, pobijelio me i stoji. Nikad ga više nisam koristila i ne namjeravam.

Koje pudere u prahu vi koristite? Koristite li koji puder u kamenu? Pišite mi, xo, M. 🙂


Komentari

3 komentara na “~ test: drogerijski puderi u prahu ~”

  1. Aha, aha. Zamisli koliko onda isusuje pipsima s normalnom ili suhom kozom :O
    Ali dobro je uvijek imati nesto tako u kolekciji, da se nade 🙂

  2. Pravo si opasna 🙂
    Meni je ovaj essence odličan za baking, ovako je dosta bijel. Mene su druge blogerice nagovorile na onaj catrice prime and fine i stvarno mi je dobar, iako još uvijek tražim neki idealni 🙂

  3. Joj i ja. :/
    Bila sam bas spremna uloziti u neki i odlucim se za Laura Mercier, sve ga blogerice i jutjuberice hvale i čitam prave komentare poslije – daje flashback. -.-

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)