Recenzija: Set kistova s eBay-a

Iako sam za danas imala predviđen post o Iconic 2 paleti, kao nastavak kolekcije, ipak sam se predomislila i odlučila vam pisati o setu kistića koji mi je nedavno stigao. Kada sam i sama tek počela s malo intenzivnijim korištenjem šminke, nisam znala gdje pogledati ili kupiti puno različitih stvari među kojima su bili i kistići. Zato sam koristila aplikatore koje dobijete uz kupnju sjenila, prste i slično. Kada sam saznala gdje kupiti, nisam imala dovoljno novca za te skupe setove. Pomalo istraživajući, naišla sam na nekoliko povoljnih, ali kvalitetnih setova kistića čiji vam pregled donosim kroz nekoliko postova u nadi da će vam pomoći.

Možda ste vidjeli na Instagramu (ako me još ne pratite, nađite me pod imenom @megtalksbeauty, svakodnevno možete pratiti što se događa,  saznati za novosti i biti upućeni u temu sljedećeg posta), dvije sam fotke stavila dan nakon što su mi kistići došli, kad sam ih oprala, dezinficirala i kad su se osušili, a jedna od fotkica je ova: 
Set je naručen s ebay-a. Došao je u  predviđenom roku koji vam piše kad nešto naručujete. Prvo što sam primjetila na njima kad su mi došli je da je bilo sve u redu s pakiranjem. U putovanju se par većih kistića malo “spljostilo”, no čim sam ih oprala vratili su se u svoj prvotni oblik. Došli su u velikoj kožnoj torbici na vezanje, a unutra je bilo točno 32 kistića.

 Kistiće sam oprala sa šamponom za kosu, što znam raditi ako mi nešto novo dolazi i potrebno mu je temeljito pranje, kao ovim kistićima. Nakon toga sam ih pustila da se osuše, a kada su već bili suhi još sam ih prešpricala s najdražim sredstvom za čišćenje kistića od Makeup Revolution-a, koje je jednostavno neodoljive cijene, mirisa, a najvažnije – odličan je. No, o njemu u nekom drugom postu. Budući da se to sredstvo jako brzo suši ubrzo su kistići bili spremni za korištenje. Moram spomenuti kako su dlačice ovih kistića strašno mekane i to ne samo nakon pranja, čim su došli isprobala sam ih na ruci i odmah su me oduševili. Moje iskustvo je bilo dobro, no nikome ne garantiram da će imati isto iskustvo kao ja.

 Moram priznati da nisam još sve kistove isprobala na licu, koristila sam neke za obrve i oči, ali koristila sam ih određeno vrijeme i kroz to vrijeme još nijedna dlačica nije otpala, niti su postali grublji. Negativna strana ovog seta je što vam dođu, po mom mišljenju, barem tri kistića koja vam nikada neće trebati – kistići, točnije aplikatori kakve dobijete u paletama kad kupujete sjenila i nešto slično tome samo malo manje.  Tu je i onaj standardan za trepavice i obrve. Osim toga, prilikom pranja kistića, ta dva aplikatora su odmah pukla, spužvice su im ispale. Možda sam ja prejako stisla, ne žalim, jer ionako nikad ne koristim te aplikatore. Inače, važno je za znati da imate pravo tražiti povrat novca u ovakvim situacijama ili slanje novog paketa. No, meni zaista nisu važni, jer nisu kvalitetniji ni u nekim poznatijim brandovima.
Što se tiče karakteristika, prodavač je naveo da su drške drvene, što i jesu, a dlačice sintetičke plus najlon. 
Na kraju posta ću vam ostaviti link preko kojeg sam ja kupila s ebaya, a iste te kistiće možete pronaći na amazonu s bržom dostavom pa ću vam i taj link ostaviti. Cijena im je bila oko 12$, gotovo 13$, što bi bilo devedesetak kuna, ako dolar nije narastao ili spao. Poštarina mi je bila besplatna.
Nadam se da će vam ovaj post malo pomoći ako ste u potrazi za cjelovitim setom kistova. Naravno, uvijek postoje bolji, kao i gori. Ja sam zasad poprilično zadovoljna i smatram da jedan kist ili set kistova ne mora koštati toliko da vam se zavrti u glavi. Uvijek postoje kvalitetni, a možda ne tako poznati “brandovi”, a kroz ovo ćemo putovanje svi zajedno istraživati i učiti. 🙂

Čitamo se brzo, M.

Link Ebay –  http://bitly.com/Set32Kistica
Link Amazon –  http://amzn.to/1F4bN2u


Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)