Najdrazi kistovi u kolekciji

Svi mi koji zaista volimo kozmetiku i uživamo u samom procesu šminkanja sebe i drugih, imamo dosta stvari na raspolaganju. Ipak, za nekim komadima šminke češće posežemo. Isto vrijedi i za kistove. U ovom vam postu pišem o kistovima koji su moj “must” za šminkanje.

Odmah da napomenem, ne rabim iste kistove svaki dan jer se moja svakodnevna rutina šminkanja o kojoj ću vam tek pisati, sastoji od samo par proizvoda.
Ove kistove trebam za jedan pravi potpuni look.

Podloga

U zadnje vrijeme tekući puder blendam samo s Artis kistovima o kojima sam vam pisala ovdje.

Ako baš ne koristim Artis kist jer se suši, koristit ću neki buffing kist iz Jessup linije u kružnim pokretima.

Tekući korektor za posvjetljivanje ispod očiju blendam s Artis kistom manje glave.

Budući da volim prirodni, tanki sloj pudera, rijetko posežem za dodatnim korektorima za prikrivanje prištića ili slično, ali kada posegnem za kremastim korektorom, nanesem ga s pencil kistom te utapkam prstom.

Za baking ispod očiju koristim Artis kist ili zaobljeni kist koji je stanjen pri vrhu iz Jessup linije.

Za postavljanje čitavog lica i uklanjanje bakinga ispod očiju koristim veliki fluffy kist, najčešće moj crni mac kist.

Za konture najčešće koristim no name kist s Ebaya koji meni taj posao sam radi, ja samo mašem. 😀

Za rumenilo i bronzer nemam neki omiljeni kist, a za highlighter koristim fan brush ili kist iz RT Bold Metals kolekcije. Ili prste. 😀

Oči

Ako stavljam bazu na kapke, onda to radim s jednim čvrstim, sintetičkim plosnatim kistom.
Ukoliko se dogodi da mi je baza korektor, onda ga setiram tako da prodem velikim fluffy kistom preko kapka na kojem ostane nešto malo pudera u prahu.

Za sam pregib oka i nanošenje prijelazne boje te blendanje više boja imam nekoliko omiljenih kistova.
Bamboo kist ima veliku, mekanu glavu i savršen je za blendanje ako imate puno prostora na kapcima kao ja ili ako previsoko dignete neku tamnu boju.
Jessup kistovi za blendanje su malo kompaktniji od Bamboo kistića, pa su oni super za blendanje samog pregiba oka, vanjskog kuta oka, ali i boja na kapcima.
Tu mi ulazi i kist koji sam davno dobila od Max Factora. Dobila sam nekoliko kistova, ali ova dva su moji najdraži kistovi ikad. Jedan je veće glave pa je odličan za blendanje, a drugi ima malo manju glavu pa je dobar za precizno blendanje u pregibu oka, nanošenje jako tamnih boja u vanjski kut oka, ali i nanošenje sjenila ispod oka te njihovo blendanje.

Ispod oka sjenilo najčešće nanosim pencil olovkom, a blendam s prethodno navedenim MF kistom.

Ako neko sjenilo nanosim na kapak i želim postići najveći mogući intenzitet, napravit ću to plosnatim sintetičkim kistom kojeg ću prije toga našpricati malo s fiksatorom.

Tuš ne mogu vući ako kist nije savršeno tanak i precizan, pa to činim s mac kistićem i jednim no name kistićem s ebaya. Od svih kistova koje sam probala ova dva su mi najdraža i savršeno precizno i ravno s njima radim.

Usne

Za sebe rotiram samo nekoliko proizvoda koje ne koristim ni na kome drugom, pa rijetko koristim kistove za njihovo nanošenje, ali na klijentima ću koristiti pencil olovke za obrubljivanje i no name kistove koji mi baš lijepo precizno nanose ruž bilo koje vrste.

Uglavnom nabrojane kistove redovno rotiram i uvijek se veselim svakom novom kistu. Mogla bih reći da se više veselim novim kistovima nego novoj kozmetici. 😀

Imate li vi neki kist koji vam je baš neophodan i ne možete se našminkati bez njega?
Pišite mi u komentarima. 🙂

Čitamo se brzo, xo, M.


Komentari

3 komentara na “Najdrazi kistovi u kolekciji”

  1. Pratimo te na instagramu 🙂
    Lijep post 🙂
    Pusee <3

  2. Hvala na pracenju. 😉 :*

  3. Ma nema na čemu 🙂
    btw. imamo novi post pa ako te zanima naiđi pogledati 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)