CISTAC ZA KISTOVE

Prije nekoliko mjeseci sam nabavila onaj čudotvorni čistač za kistove o kojem je, kad se tek pojavio, brujao cijeli internet. Kod mene je ovaj “aparat” dosta korišten pa sam uspjela donijeti i neke zaključke koje ću danas podijeliti s vama te se nadam da će pomoći svima onima koji razmišljaju o kupovini istog. 

Na netu možete naći različite proizvođače ovog proizvoda i to po različitim cijenama. Moj je, pogađate već, s Aliexpressa, a možete ga naći na ovom linku (klik). Cijena je oko 17 eura što je otprilike 128 kn. Nije ni tu baš super jeftino, slažem se. 
Uređaj dolazi u kartonskoj kutiji (koju ja više nemam) i u njoj se nalazi nekoliko različitih stvari – sam uređaj, posuda za vodu i slikonski poklopac koji se skida, slikonske navlake za kistove, neki dio koji se stavi u uređaj kako bi se kist vrtio, stalak za sve te dijelove. Uređaj se pokreće na on/off tipku i pri vrhu ima malo svjetlo iako za isto baš i nema potrebe.
Kako slika vrijedi više od tisuću riječi, onda znamo koliko video govori i baš zato sam vam snimila kratki video o korištenju ovog uređaja. 
Lako se koristi, stavite nastavak s obzirom na debljinu kista, u taj nastavak stavite kist. U posudu za vodu dodate svoje sredstvo za pranje kistova u minimalnim količinama, isto kao i s vodom – ne treba vam puno. Kist stavite u vodu i uključite uređaj, a potom dignete iznad vode i pustite da se tako okreće još nekoliko trenutaka kako bi se kist osušio. I stvarno, kist se osuši, no samo pranje i nije baš najuspješniji proces, kao što možete i vidjeti. U video sam koristila tri kista korištena samo s kamenim proizvodima i nije se ni to uspjelo oprati. Možete samo zamisliti kako bi izgledao kist koji koristite za blendanje korektora, kontura ili pudera. 
Kistovi nakon pranja i sušenja
Zaključno, mislim da je ovaj uređaj dobra stvar, ali samo za sušenje kistova. Nije se baš pokazao dobar i za pranje. Uz to, kistovi će tim načinom sušenja izgubiti oblik, koji lako vratite, no vjerujem da je i to bitno za znati. Nažalost, u osam silikonskih nastavaka za kistove nećete naći veličinu za svaki kist stoga neće moći biti moguće ni sušiti svaki. Kad vam je hitno, super stvar za imati. Kad nije, moj savjet je da ih operete ručno i da im date vremena da se osuše.
Jeste li probali ovaj uređaj? Kako vam se čini?
Pišite mi, M. 

Comments

2 komentara na “CISTAC ZA KISTOVE”

  1. Nisam probala a ni necu.
    Drzim se klasicnog pranja kistova. .

  2. Najbolje je kad covjek zna tocno sto zeli. 😄

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)