Baze za sjenila – usporedba (NYX, Catrice, Essence)

Proteklih sam par tjedana testirala nekoliko skupljih proizvoda kako bih ih mogla usporediti s jeftinijim, drogerijskim. Za vas imam neke zanimljive zaključke o bazama za sjenila, stoga nastavite čitati i saznajte koja baza je moj favorit. 🙂

Skuplje, pa i kvalitetnije. Često to čujemo. No, je li to uistinu tako? Možda to vrijedi u nekim industrijama, no mene zanima kako to stoji u makeup industriji. Placamo li kod nekih skupljih proizvoda zaista kvalitetu ili samo ime? Iz tog razloga sam prije par tjedana zalutala u jedinu prodavaonicu u svom gradu gdje mogu kupiti NYX proizvode i kupila nešto što često mijenjam i još nisam pronašla potpuno savršenu – bazu za sjenila. Malo sam ju testirala i uspoređivala. Radi se o maloj, maloj staklenoj kutijici od 7 grama, koju sam platila nešto više od 60 kuna. Koliko je to vama skupo, sami ćete procijeniti. Ako mene pitate, skuplje je. Podloga je bijela, čak i kada ju razmažete, ali u manjoj mjeri. Lagano je ljepljiva, ali po mom mišljenju, ne dovoljno. Na nju se ipak sjenilo prima, ali mi najkraće traje te se lako obriše. Budući da ja zaista volim da se sjenila istaknu i dugo stoje na svom mjestu, ovo mi ne odgovara. Još jedna stvar koja mi ne odgovara je ambalaža. Problem mi nastaje u tome što moram prst gurnuti u bazu kako bih ju izvadila van i to mi nikako ne odgovara. Stoga koristim jednu vrstu kistića kako bih ju izvadila, stavila na ruku, zatim na prst pa na kapak. Na oba načina dio proizvoda bacim.

Dvije jeftinije baze s kojima sam ju uspoređivala su Catrice “Prime and fine” i Essence “I love stage”. Catrice baza dolazi u pakiranju od 5 ml i košta oko 30 kuna. Potpuno je drukčija od NYX baze po teksturi. Puno je masnija i nije mi ljepljiva, ali se sjenilo na nju super prima. Boja baze je neutralna, boja kože. Ambalaža je kao staklena, s aplikatorom. Sjenila preko ove baze traju duže nego preko NYX baze, tako da u ovoj bitci  pobjeđuje Catrice.

 Essence baza je drukčija od prve dvije spomenute i iako je najjeftinija s cijenom oko 20 kuna (nisam 100% sigurna) bila bi mi najdraža samo da nije u toj jakoj narančastoj boji. Najljepljivija je i traje nešto malo duže od Catrice. No, mislim da nije u samom trajanju koliko u intenzitetu boje te baze koja se teže skida. Ta boja mi najviše smeta te mi zbog nje sjenila nisu onakve boje kakve bi trebale biti, već su mi tamnija. Dolazi u ambalaži od 4 ml s aplikatorom.

Na sljedećim slikama možete vidjeti isto sjenilo ovim redom: prvo sjenilo bez ikakve baze, a zatim po cijeni, NYX, Catrice, Essence. Na zadnjoj slici možete vidjeti postojanost sjenila, kada se pobriše papirnatom maramicom.

Kada pogledam sve zajedno, nisam zadovoljna s NYX bazom i žao mi je što sam ju kupila. U ovom slučaju skuplje ne znači i kvalitetnije, jer je meni osobno kvalitetnija Catrice baza, a bila bi i Essence samo da nema te boje. Dakle, moj pobjednik u usporedbi ovih baza je Catrice i to nije prvi put da sam kao favorita izabrala Catrice proizvod. Ovaj brend je odličan za korištenje, jednako kao i za novčanik. Stoga ako vam netko kaže da nešto ne valja jer je drogerijski proizvod ili jer nije MAC, NYX, ABH i slično, budite svjesni da postoji velika mogućnost da ti proizvodi nisu nužno kvalitetniji, već “razvikaniji”.
Ako ste isprobali bilo koji od ovih proizvoda, jako bih voljela da mi ostavite svoje dojmove. Možete u komentaru, na mail ili na Instagramu. 🙂

Čitamo se brzo, M.


Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)