Zaljubi se u sebe! (Soft cut crease makeup tutorial)

Hellou dragi moji.
Jedva sam čekala da s vama podijelim ovaj tutorial koji donosi i moj prvi ikad snimljeni video. Budući da ne snimam videe inače i zasad ne namjeravam, nadam se da mi nećete zamjeriti greške. Video je ubrzan jer je Instagram video, a tamo možete uploadati video do 15 sekundi. Pa ti stavi cijeli tutorial u 15 sekundi. 😀 Prvi koji vam donosim je na mom oku (što znači da postoji i video kako sam druge šminkala :D). Radila sam neki lakši cut crease iliti “odrezani” makeup look. Nadam se da će vas barem malo inspirirati i potaknuti da se igrate sa šminkom.


Prvi look koji sam pripremila je nešto lakših boja, pogodno i za dnevni i večernji look. Nazvala sam ga soft cut crease makeup look. 😀

 1. Dakle, prvo stavljamo ljepljivu traku. Ne morate ju koristiti, no ja ju često koristim samo zato što mi daje uredniji izgled.
 2.  Nakon trake, na kapak sam stavila bijelu NYX bazu koju, kako vrijeme odmiče, sve više volim i planiram uzeti još koju u još boja.
 3.  Vrijeme je za mat sjenilo u nijansi sličnoj vašoj koži. Ovo radimo kako bismo dobili ljepši prijelaz između sjenila i kako bismo malo postavili tu bazu. Ovaj postupak sam radila s većim fluffy kistom za blendanje. To sjenilo nanosimo iznad samog pregiba oka i malo u pregib oka.
 4. Iza nijanse sličnoj vašoj koži slijedi malo tamnija nijansa koju također možemo nanijeti fluffy kistom za blendanje, ali malo manjim. Ovu nijansu malo spuštamo niže, ali ju i dalje držimo iznad pregiba oka i u pregibu oka. 
 5. Najmanjim fluffy kistom koji imam uzela jednu nijansu još tamniju od prethodne, otprilike čokoladno smeđu i nju sam nanijela u sami pregib oka, a zatim sam ju blendala s većim kistom. Bilo bi dobro da vam u svim ovim koracima ne prijeđe puno boje na kapak, ali i ako prijeđe nije velika šteta, jer ćemo to poslije još popravljati. Postupak nanošenja smeđe i blendnja sam ponavljala nekoliko puta, mislim da je uvijek bolje postupno nadograđivati, nego nanijeti hrpu pa pokušavati blendati. 
 6. Sljedeći korak bi bio “popravljanje” kapaka i stoga sam na malo čvršći MAC kistić uzela NYX bijelu bazu koju sam lagano nanijela na kapak, a zatim utapkavala i “širila” ju po kapku gdje je potrebno. To radim dokle god ne maknem sve nijanse sjenila koje ne želim da mi budu na kapku. Ovaj će korak omogućiti i da vam se boja koja ide na kapak još bolje vidi. Granica je pregib oka. 
 7. Na drugi kistić koji je sličan prethodnom sam uzela baby roza boju sa šljokicama (koje se ofc.ne vide u videu jer što bi 😀 ) i laganim potezom sam ju utapkavala na kapak, slično kao i NYX bazu. Idemo do pregiba oka. Postupak ponavljamo dokle god ne dobijemo željenu vidljivost  ili količinu boje.
 8. Vraćam se na fluffy manji kistić kako bih dodatno popravila i potamnila pregib oka s čokoladno smeđom bojom i zatim još malo blendam.
 9. Tuš sam nanijela na način objašnjen u ovom postu. 🙂
 10. Ispod oka sam s kosim kistićem koji sam koristila za nanošenje tuša povukla crnu liniju. Nju blendam s onom čokoladnom smeđom bojom. Volim spajati krilo tuša i donju vodenu liniju jer onda mi je nekako potpuniji look. 
 11. Poslije sam samo stavila maskaru, nisam stavljala umjetne trepavice, a vi možete po volji. 🙂

Ovo su koraci otprilike, ovaj video sam snimila prije tjedan i pol dana o, pa sam se podsjećala lagano. Sve ovo vi možete prilagoditi sebi, jer je i ovo pomalo prilagođen look, budući da sam poslije morala obavljati još nekakve obveze po gradu, po danu. 😀
U nastavku posta možete pogledati što sam koristila za ovaj look.

Još kratko objašnjenje. Jedini razlog zašto je video na youtube-u (i tamo ga ne možete naći, samo preko bloga možete) je taj što me blogger pola dana mučio kao da želim staviti film, a ne video od 15 sekundi. Ne namjeravam snimati youtube videe, ali je ovo bio jedini način da ga stavim u post.
Ukoliko želite dobiti notifikaciju za svaki ovotjedni post, pretplatite se na blog. 🙂
Svakako se pratimo na Instagramu i Facebooku.

Što mislite o ovom looku? Radite li često cut crease?

Čitamo se jako, jako brzo. 🙂

xo, M.


Comments

10 komentara na “Zaljubi se u sebe! (Soft cut crease makeup tutorial)”

 1. Jednostavno, a jako lijepo! 🙂

 2. Hvala puno 🙂 :*

 3. Hvala puno 🙂 :*

 4. Predivan look, s jedne strane jako neobican i klasican, a sdruge strane jako jedinstven! 🙂

 5. Hvala, Tamara! 🙂 :*

 6. Hvala, Tamara! 🙂 :*

 7. Jako lijepo. Moj najdraži look 😀

 8. Jako lijepo. Moj najdraži look 😀

 9. Mislim da je i moj! Izgleda posebno, a zapravo i nije nešto komplicirano.
  Hvala ti 🙂

 10. Mislim da je i moj! Izgleda posebno, a zapravo i nije nešto komplicirano.
  Hvala ti 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)