Zaljubi se u sebe! (red smokey eye tutorial)

Dragi moji, ovo je posljednji makeup tutorial za ovaj tjedan posvećen Valentinovu. Kako nas nekako crvena boja najviše podsjeća na ljubav, a samim tim i na Valentinovo, odlučila sam napraviti večernji crveni smokey tutorial.

 1.  Ovaj look možete raditi s trakom kao i bez nje, ja u zadnje vrijeme često radim s njom.
 2. Jako važan korak je baza, s dobrom bazom gotovo svako sjenilo možete iskoristiti. Iz ruku ne ispuštam svoju NYX bijelu bazu koju preporučam svima.
 3. Na mekani kist za blendanje stavljamo prijelaznu boju koju nanosimo iznad pregiba oka i u pregib oka.
 4. Sada koristimo malo tamniju boju i nanosimo ju u vanjski kut oka i u pregib oka, a kako blendamo tako i malo samo idemo iznad pregiba.
 5. Na manji kist za blendanje uzimamo još jednu nijansu tamniju od prethodne, ja sam koristila malo tamniju smeđu. Tu boju nanosimo u donji dio vanjskog dijela oka i u sami pregib oka te lagano blendamo.
 6. Slijedi nam dodatno potamnjivanje s crnim sjenilom koje sam nanijela koristeći kist koji izgleda kao olovka, prema vrhu se sužava i inače je namijenjen za korištenje sjenila ispod oka. Lagano sam na vanjski kut oka nanijela crno sjenilo i kratkim pokretima ga “vukla” prema unutarnjem dijelu. Zatim sam to sve lijepo blendala i dodatno još potamnila. Sve ovisi o vašim željama. 🙂
 7. Za crvenu boju sam prvo koristila dvije različite nijanse. Na tanji, čvršći i plosnati kist sam našpricala fiksator i zatim uzela nekakvu bordo crvenu boju i ljubičastu koja je u sebi imala šljokice. Utapkavanjem sam to počela nanositi od unutarnjeg dijela oka prema vanjskom.
 8. Kada nanesemo crvenu boju, s manjim kistićem za blendanje još dodatno blendamo pregib oka i taj dio gdje se spaja crvena boja s vanjskim dijelom oka. Taj dio ponavljamo nekoliko puta jer sam ja crvenu boju nanosila još jednom, kako bi mi još intenzivnije bilo, samo što drugi put nisam miješala nijasne već sam koristila samo tamno crvenu.
 9. Tuš sam izvukla na svoj uobičajen način, možete ga vidjeti u ovom postu.
 10. Na uski kistić kojim sam izvukla tuš uzela sam još crne boje i spojila krilo tuša s donjom vodenom linijom, a zatim sam s kistom “olovkom” na koji sam nanijela tamno crvenu boju blendala do željenog efekta. Nisam išla na jako smokey jer je opet bio dan i opet sam imala obaveza, pa nisam htjela pretjerivati. 🙂
 11. Maskara ili trepkice. 🙂
Ovu je paleta koju sam koristila, srcima su označene boje koje sam koristila. Budući da nisam sigurna koje su neutralne bile u pitanju, označila sam otprilike koje mislim da su bile.
Nadam se da su vam se svidjeli videi ovaj tjedan i barem malo vas inspirirali. Hvala na čitanju i razumijevanju, budući da sam apsolutna početnica u snimanju videa, namještanju stalka, kamere, svjetla… 😀
Sretno vam Valentinovo, svima koje volite pokažite ljubav, pa makar to bila i čokolada. 🙂
Čitamo se brzo.
xo, M.

Komentari

4 komentara na “Zaljubi se u sebe! (red smokey eye tutorial)”

 1. Jesi dobila kakvu čokoladicu? 😉
  Jako lijepi makeup! Sviđa mi se 😀

 2. I dvije 😉
  Hvala puno! :*

 3. Super ti je video s obzirom da si tek krenula snimati, kratko i slatko. Kad bih se bar ja usudila snimiti haha 😛
  Jako lijep makeup look 🙂

 4. Ja njih ubrzam tako da mi stanu na Instagram. 😀
  Pokušaj, možda ti se svidi 🙂
  Hvala ti! 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)