Veliki eksperiment: bez laka za nokte više od pola godine?!

Negdje prošle godine gotovo u ovo doba sam prestala lakirati nokte. Bez ikakvog povoda i razmišljanja, jednostavno mi je dosadilo. Nakon što sam shvatila da već dugo nisam lakirala nokte, odlučila sam nastaviti istim putem. Što se dogodilo s mojim noktima, pročitajte u nastavku. 🙂

Da bolje razumijete moju priču, osoba sam koja je uvijek imala lak na noktima. Svaki dan, svaki tjedan, svaki mjesec. Čim bih skinula jedan lak, stavila bih drugi.

Nikad nisam previše ulagala u skupe brandove, nisam vidjela potrebe za tim iako je jedan od glavnih razloga zašto sam prestala lakirati nokte bila kratkotrajnost lakova. To znači, nakon jednog ili dva pranja ruku, laka gotovo da i nema, ljušti se i slično. To me zapravo najviše i ljutilo, navečer nalakiram nokte i dok se ujutro spremim za nastavak dana, lak se napola skinuo i normalno, nokti više ne izgledaju uredno.

Između ostalog, nokti su mi užasno pucali na grozne načine. Ne onako da malo pukne, nego su znali pucati okomito, po dužini nokta, što je ponekad bilo bolno i tražilo je strpljenje kako bi opet izraslo.
Otprilike nakon svega toga pada odluka o tome da dalje furam kratke nokte i više ih ne lakiram.

Ta mi je odluka stvarno došla spontano i stvarno nisam mislila da će toliko vremena proći, niti sam planirala tako nešto.

Sada, nakon ove odluke, moji nokti nikada nisu bili jači i zdraviji.

Nedavno sam ih opet pustila poprilično duge i tako sam ih oko tjedan dana furala. Nijedan nokat nije puknuo, okrznuo se ili bilo što slično.
Jedini problem koji mi je bio i ostao je suha kožica oko noktiju. Nije to prestrašno, ali dovoljno da iritira.

Moram napomenuti kako ja ne smatram da su lakovi za nokte nešto štetno ili opasno po zdravlje. Nikako. I sama sam ih često koristila i vjerojatno ću ih opet koristiti.

Smatram li da nokte nekad treba odmoriti od svega? Svakako, a posebno ako imate problema s noktima. Naravno, ne govorim o ovako dugom razdoblju koje se slučajno našlo kod mene, već o nekim kraćim razdobljima koja procijenite da vama odgovaraju. Sami ćete primijetiti promjenu na svojim noktima.

Nisam nikakav stručnjak u tom području, čak bih rekla da sam po znanju što se noktiju tiče, na samom dnu ljestvice, mogu vam samo tvrditi što se kod mene dogodilo.

I dalje obožavam nail art i pratim neke naše nail art blogerice, kao i one u svijetu.

Koliko često vi lakirate svoje nokte? Kakva iskustva s lakovima imate?

Pišite mi i čitamo se brzo, xo, M.


Comments

7 komentara na “Veliki eksperiment: bez laka za nokte više od pola godine?!”

 1. Imala sam gelirane nokte oko 5 godina.. pa sad od 10 mj prošle godine nemam gel.. lakirala sam nokte neko vrijeme.. i sad sam prestala..
  Ne da mi se 😂
  Al da primjecujem da su mi nokti cvrsci i sl.. pa i ne bas..

 2. Imala sam gelirane nokte oko 5 godina.. pa sad od 10 mj prošle godine nemam gel.. lakirala sam nokte neko vrijeme.. i sad sam prestala..
  Ne da mi se 😂
  Al da primjecujem da su mi nokti cvrsci i sl.. pa i ne bas..

 3. I to je jedan od razloga koji na sve "muci". Ne da nam se.
  Jesi li inace imala problema s noktima? Ja bas jesam, kao sto si vidjela, s pucanjem i listanjem.

 4. Srećom, nisam.. mozda kad skinem gel pa su nokti tjedan dana mala osjetljivi al kasnije bude ok.
  Iako sam rekla da necu zasad imati gel.. opet me sve vise vuce da ga stavim, bez obzira sto sam sad nabavila dosta lakova za nokte..
  Meni je gel prakticniji..

 5. Srećom, nisam.. mozda kad skinem gel pa su nokti tjedan dana mala osjetljivi al kasnije bude ok.
  Iako sam rekla da necu zasad imati gel.. opet me sve vise vuce da ga stavim, bez obzira sto sam sad nabavila dosta lakova za nokte..
  Meni je gel prakticniji..

 6. Autor je uklonio komentar.

 7. Autor je uklonio komentar.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)