Recenzija: eBay set kistova – Sigma dupes

Dragi moji! Ovim postom zavšavamo našu seriju postova o kvalitetnim i povoljnim kistićima, a za kraj sam vam ostavila pravi mali šećer – kistiće koji su napravljeni po uzoru na Sigma kistiće.


U moru kistova koje sam na Ebay-u prošla, vidjela, naručila, našla sam i ove male ljepotane. Radi se o kistovima koji su inspirirani poznatim brandom Sigma. Kako ne posjedujm Sigmine kistove, prvo sam istraživala kako bih se i sama uvjerila da zaista jesu slični ili isti. Na Youtube-u sam kod beauty blogerice Krissy Groetz pronašla video u kojem je usporedila svoje Sigma kistove s ovim kistovima te je zaključila kako su potpuno isti. Link za taj video ću vam ostaviti na kraju posta, kao i linkove sličnih kistova budući da sam ja svoje kupila na aukciji. Moći ćete pronaći link za original Sigma kistove na pinkpandi da usporedite i link za Bh Cosmetics kistove koji su lansirali identičnu verziju samo pod svojim imenom.
Cijena ovog seta zapravo varira od prodavača do prodavača, no možete ih pronaći po cijeni od 4$ ako kupujete set od 5 kistova, ili cijeni od oko 11$ ako kupujete set od 10 kistova. Možete ih pronaći u različitim bojama, od crne sve do zelene. Dlačice na ovim kistovima su sintetičke, što je odlično za ljude koji ne vole da njihovi proizvodi imaju bilo kakve veze s okrutnim sistemom korištenja životinja u kozmetičkoj industriji, kao što sam ja, a vjerujem da vas još ima. Dakle, cruelty free. Osim toga, dlačice su strašno mekane još i prije nego što ih operete. Da, nekoliko sam puta htjela spomenuti, nemojte koristiti kistove, nigdje, nijedne, ukoliko ih prije ne operete. Možda će ispasti da sam ja freak za čistoćom, ali čula sam da ljudima smeta samo miris pa ih našpricaju parfemom?!? Malo sam se šokirala. Industrijski miris, koji su ovi kistovi svakako imali, će nestati čim ih operete. Ako se brinete oko pranja kistova, nemojte, jer ih oprati možete u običnom šamponu za kosu koji nije preagresivan, a osim tog mirisa, nestat će i potencijalna nečistoća. O tome ćemo još u nekom drugom postu koji možda ubacim i ovako sredinom tjedna jer neće biti veliki i nema tu neke prevelike filozofije. 🙂 Dakle, u ovom setu dolazi deset kistova, pet velikih i pet malih. Mali kistovi su isti kao veliki samo u mini formatu. Dakle, dobit ćete kabuki kist koji se lagano sužava prema vrhu i odličan je za nanošenje pudera u prahu ili kamenu ispod očiju iza korištenja korektora ili nakon konturiranja kako biste se pobrinuli da sve sjedne na svoje mjesto. Sljedeći je okrugli kabuki kist koji je odličan za blendanje tekućeg pudera, ali isto može poslužiti za nanošenje prahastog pudera za fiksiranje, budući da takav sličan koristim upravo za to, dok je ravni kabuki, koji dolazi u setu, dobar upravo za nanošenje podloge. Kosi kabuki odličan je za konturiranje lica, odnosno blendanje kontura, blendanje rumenila, bronzera i slično. Sličan njemu, također dobar za konturiranje je i ravni kosi kabuki.

Kao što sam već navela, u setu dolazi i pet manjih kistića koji su identični velikima samo u manjem formatu. Tako možete mali, ravni kabuki koristiti za blendanje korektora, a mali, “čupavi” kabuki koristiti za blendanje sjenila na očima. Kosi kist je odličan za konturiranje. Zapravo nema nekog pravila koji ćete kist za što koristiti, ne samo u ovom setu, nego i inače. Najbolje ćete vidjeti za što vama odgovara i tako se njime služiti, a ja vam samo dajem ideje. Ipak su to samo alati. 🙂

Na kraju ovog posta i ove serije postova želim vas obavijestiti da to nije sve što ćete od kistića vidjeti kod mene. Ja obožavam isprobavati nove te planiram s vama dijeliti ono što saznam. Trenutno omisljeni set može postati omraženi kad nađem nešto novo i ludo. 🙂 Sve to nastavite pratiti svake nedjelje, družite se sa mnom i svakako ne zaboravite podijeliti svoja iskustva u komentarima ili na mojoj instagram stranici gdje vas čekaju razne objave.

Linkovi

Comments

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)