Recenzija: Djeluje li L’oreal Pure Clay maska za lice?

Masku sam kupila prije gotovo dva mjeseca i umjesto prvih dojmova, malo sam ju testirala i skupila rezultate. Od tri različite vrste L’oreal maskica za lice, ja sam izabrala onu koja treba matirati i čistiti kožu lica. Čini li to zaista i koji su moji dojmovi, pročitajte u nastavku.

Vjerujem da ste pročitali već dosta dojmova o ovim maskama, pa ću ja ukratko ovaj općeniti dio.
Dakle, L’oreal je izbacio tri različite maske za lice s tri različite namjene. 
  • L’oreal Pure Clay Glow – maska za blistaviji ten
  • L’oreal Pure Clay Purify – maska za pročišćavanje i matiranje kože
  • L’oreal Pure Clay Exfo – maska s efektom pilinga za ujednačen ten
Svaka od ove tri maske sadrži u sebi tri gline – kaolin, montmorilonit i rasul. Prva glina je zadužena za apsorpciju nečistoća i sebuma, druga je bogata mineralima, treća glina, odnosno rasul, pomaže u ujednačavanju tena. 
Osim nabrojanih glina, svaka maska ima još jedan dodatan sastojak. 
Maska za blistaviji ten sadrži još i biljni ugljen, maska za matiranje kože ekstrakt eukaliptusa, a maska s efektom pilinga sadrži ekstrakt crvenih algi.
Sebi sam kupila masku za matiranje i pročišćavanje tena budući da imam kožu na masnijoj strani, ali pomalo dehidriranu. 
Dok sam u trgovini razmišljala koju ću masku uzeti, čitala sam sve ono o sastojcima što sam vam nabrojala i došla do zaključka da su sve tri maske gotovo iste. 
Sve tri maske sadrže tri osnovne gline koje bi već trebale činiti sve što je obećano i bez ovih dodatnih sastojaka. Samo si još jednom pročitajte što koja glina radi i shvatit ćete da svaka maska već u sebi ima sastojke koji i matiraju i čiste i ujednačavaju ten. 
Je li to zaista tako i jesu li sve iste djelovnjem, ne mogu reći, budući da zasad posjedujem samo ovu za matiranje.
Ova maska je zelene boje, miriše osvježavajuće i svježe, kao kombinacija različitog zelenila. Dosta je gusta i ne treba vam puno kako biste prekrili čitavo lice.
Kad ju tek stavim na lice, osjetim blago hlađenje koje je na granici s blagim peckanjem, ali nije ono bolno i užasno za skidanje maske s lica.
Ukoliko sam lice prije maske očistila, znači skinula šminku, maska na licu jako peče i čak sam razmišljala da ju skinem čim sam ju stavila. 
Nakon samog korištenja na licu mi ostaje blago dehidrirani i suhi osjećaj, blago zatezanje. Možda malo jače od blagog. 😀
Što se tiče samog matiranja, ne mogu reći da sam primijetila promjenu s korištenjem ove maske. 
Dakle, maska nije napravila ono što je obećala, ali bez obzira na izostanak nekog dugotrajnijeg matiranja, lice ipak malo očisti i ostavi ga mekšim nego što je bilo.
Opći dojam – meeh. Možda probam još neku druge vrste pa se oduševim. 😀 
Promjene su došle s korištenjem nekih drugih stvari nakon što sam prestala koristiti ovu masku, ali o tome u nekom drugom postu. 
Jeste li probali koju od ovih maskica?
Pišite mi, xo, M.

Komentari

3 komentara na “Recenzija: Djeluje li L’oreal Pure Clay maska za lice?”

  1. Nisam probala ovu masku iako ju već dulje vrijeme gledam, nekako nije me previše privukla, a nakon tvoje recenzije vidim da ću i pričekati s kupnjom 😀

  2. Ja sada razmisljam da uzmem onu glow masku, zanima me bas 🙂

  3. Ova mi je informacija dobrodosla, pogotovo jer sam razmisljala o probavanju druge dvije, tj.te koje ti imas. Kako to vec biva, neke se stvari napuhaju.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)