Recenzija: Artis kistovi za šminkanje

Danas je napokon na red došao post o duplićima Artis kistova za šminkanje.

U nastavku pročitajte što mislim o njima, kako ih održavam, kako funkcioniraju, ali i pogledajte hrpu slika. 🙂

U posljednjem new in (klik) postu mogli ste, između ostalog, malo čitati i o ovim kistovima.
Kad su kistovi ove vrste tek izašli, nisu mi baš bili privlačni. No, iza toga sam kupila jedan takav kist i ostala oduševljena s načinom na koji funkcionira. Otprilike tada sam počela vrebati cijeli set, no puno je vremena trebalo da počnu raditi takve kistove baš u setovima. Barem što se duplića i kopija tiče.
U lipnju sam ih dobila kao poklon i sada ih neprestano koristim.
Dakle, u setu je došlo 10 kistova spakiranih u kutiju s plastičnim okvirom unutra koji ih je držao na mjestu.

Proizvođač ovih kistova tvrdi da je inspiriran sirenama. 😀 Kako da ne, uopće ga nisu inspirirali artis kistovi. Sirene, jel. 🙂
Set sadrži veliki okrugli kist za blendanje tekućeg pudera, a slijede ga četiri ista takva, samo manja. 
Tu su još dva posve mala okrugla. Njih zaista možete za različite stvari koristiti, a na Instagramu sam vidjela da ih najviše koriste za usne. Još su tu tri kista različitih veličina, a istog oblika. Radi se o ovalnim i tankim kistovima. Najmanjim od njih bi se trebao izvlačiti tuš, no mislim da nijedan kistić iz te trojke nije dovoljno tanak za to. 

Mogli su se kupiti ovdje u dvije boje, crnoj, kao što je na kutiji ili u kombinaciji crne i rose gold boje.
Izgled kistova
Što se tiče izgleda, ova u kombinaciji je bolja, što se tiče funkcionalnosti, uzmite crne jer su crne iz jednog dijela i nema šanse da vam puknu, dok su moje sastavljene iz dva dijela i malo se bojim oko puknuća. Najviše me to brine kod velikih kistova, odnosno, kod najvećeg koji mi služi za blendanje pudera. Njega ne možete uzeti za dršku i blendati jer mislim da bi samo puknuo na dva dijela od težine (da, zaista su teški), već morate pridržavati glavu. To zapravo nije toliki problem jer kod tih kistova svakako ne držim samo dršku, tako da meni to ne smeta, ali bilo bi bolje da ne moram razmišljati o tome hoće li puknuti.
Osim toga, mogu malo izgledati neuredno. Pri tom mislim na crni dio drške koji je od nekakvog gumenastog materijala pa na njemu ostaje sva šminka koju ste imali na prstima ili rukama. Meni to osobno ne smeta jer ću ih samo prebrisati, ali znam da među vama ima onih kojima se to ne sviđa.
Na slikama sam vam ostavila da vidite kako to izgleda.
Pranje kistova
Iako ih perem isto kao i sve ostale, moram priznati da se puno teže suše. Manji kistovi će vam se brzo osušiti dok ćete na ove gušće i veće duže  čekati. Sasvim logično, zapravo.
Ja sam ih špricala i sa tekućinom za pranje kistova i sve se normalno skida, ne zadržavaju ništa u ili na sebi.
Kako funkcioniraju?
Kistovi ove vrste imaju najveći broj dlacica koje možete pronaći na tržištu. Te dlacice su rezane tako da su jako mekane, ali i guste pa će vam pružiti savršeno blendanje.
Odmah sam na prvo korištenje ostala oduševljena. S ovim načinom blendanja ne može se mjeriti nikakav blender, druge spužvice, bockalice itd. 
Za što ih koristiti?
Veliki okrugli kist koristim za blendanje tekućeg pudera ili bb kreme, a najmanji ovalni koristim za blendanje korektora ispod očiju i stvarno sam zadovoljna kako taj posao obavlja.Ostavi onako nekakav photoshopiran završetak i ništa vam se ne vidi. 
Iako mislim da su ovi kistovi namijenjeni blendanju tekućih i kremastih proizvoda, pokušala sam nanositi i praškaste. Uspjela sam raditi baking te nanijeti bronzer koji je bio malo intenzivniji nego što bih to htjela. Razlog tomu su upravo dlacice o kojima sam vam pisala gore, ima ih zaista puno i sve hvataju proizvod.
Tanke ovalne sam koristila za sjenila, najveći sam pokušala koristiti za blendanje, no mislim da su mi za to puno bolji normalni kistovi. Svakako ću im pokušati pronaći još neke načine korištenja.

Zapravo sam jako zadovoljna ovim kistovima i one nedostatke koje sam vam nabrojala kroz post, brzo zaboravim. 
Možete ih pronaći na ebay ili aliexpress stranici. Ja bih vam preporučila aliexpress jer tamo možete odmah vidjeti stvare recenzije u obliku slika i kratkog teksta, stvarnih kupaca, no ne garantiram vam ništa i nemam ništa s tim. I sama narčujem sve na vlastiti rizik. Svakako pripazite oko načina plaćanja.

O originalnim artis kistovima sam već pisala i to ovdje, u tom postu se nalazi i recenzija prve kopije. Stvarno su napredovali s kopirajem, haha.

Što vi mislite o njima? Biste li ih koristili?
Koji su vama najdraži kistovi?
Čitamo se brzo, xo, M.

Komentari

4 komentara na “Recenzija: Artis kistovi za šminkanje”

 1. Kistovi izgledaju brutalno! Dosta su dobra kopija 😀 čim sam ih vidjela pomislila sam na to kako se teško peru a još teže suše i to me nekako uvijek odbije od kistova s ebaya :/
  Ovi veliki mi se čine odlični za brzo nanošenje pudera, a ovi manji, ne znam kako bi se snašla s njima hahh 🙂

 2. Kistovi izgledaju brutalno! Dosta su dobra kopija 😀 čim sam ih vidjela pomislila sam na to kako se teško peru a još teže suše i to me nekako uvijek odbije od kistova s ebaya :/
  Ovi veliki mi se čine odlični za brzo nanošenje pudera, a ovi manji, ne znam kako bi se snašla s njima hahh 🙂

 3. Ne peru se toliko teško koliko se ovi veliki teško suše.
  I to samo zbog toga što su tako guste dlacice, ali opet, da nisu tako guste, ne bi takvo dobro blendanje bilo. 😀
  Imam jos nekih kistova s ebaya ili alija, pa mi se super i peru i suse.
  A sad ne znam koliko je brzo, tj. ne znam jel brze s njima ili nekim drugim kistovima. Ja to jos polako, upijam, haha.

 4. Imam ih u watch listi na eBayu.
  Samo trebam kliknuti i to je to.
  Ali cekam jos ovakvih recenzija prije kupnje!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)