Njegujuce cudo – kokosovo ulje

Prošle godine sam prvi put pisala o kokosovom ulju. Nastavila sam ga redovno koristiti, ali sam slabije pisala. Zašto toliko volim ovo ulje i za što ga sve koristim, pročitajte u nastavku.

Dakle, kratke karakteristike. Kupila sam Encian hladno prešano kokosovo ulje u ljekarni za 28 kuna.
Radi se o čistom 100% kokosovom ulju, a dolazi u staklenoj teglici u krutom obliku koje se pri dodiru s toplim rukama topi i pretvara u ulje. Moje je trenutno cijelo u obliku ulja, vruće mu je. 😀
Miris je odličan onome tko voli kokos, jer guess what, miriše na kokos. 😀
Ja ga koristim za puno različitih stvari i često mu pronađem neki novi način korištenja. 
Kosa
Moja kosa je prirodno oštra i suha. Kad nije suha, izgleda suho. Uz to, teško se oblikuje, posebno u zadnje vrijeme zbog hrpe mlade kose kratke dužine čije vlasi samo strše na sve strane.
Ovu masku sam si složila sama gledajući razne videe i ne mogu preuzeti zasluge jer ideje dolaze sa svih strana.
U plastičnu posudu stavim regenerator (L’oreal rules) u mjeri po želji i s obzirom na tu količinu dodam toliko kokosovog ulja te nekoliko malih žlica cimeta
Možete koristiti i samo kokosovo ulje bez ičega i sama ga nekad tako koristim.
Regenerator sam dodala jer on još dodatno djeluje na omekšavanju kose, a cimet sam dodala malo zbog mirisa i malo zbog posvjetljivanja kose koje ide jako sporo, ali ipak djeluje.
Ako se odlučite stavljati cimet, dobro provjerite hoće li vaša koža reagirati na njega. Bez obzira jeste li ga jeli, u dodiru s kožom navodno može imati nekakve nepoželjne reakcije.
Ovu masku držim na kosi od pola sata do nekoliko sati, ovisno o tome koliko imam vremena.
Prvi put sam ju držala oko četiri sata (dok sam po kući obavljala poslove) i kada sam ju isprala kosa je bila savršena na dodir, za gledanje i za oblikovanje. 
Nokti
Obično kad primjetim da su mi nokti jako tanki i umorni od lakiranja i svega, a kožica tvrda i suha, skratim nokte u potpunosti i lijepo turpijam nokte i kožicu. Nakon toga sve očistim i nanesem kokosovo ulje, pustim da se upije, a višak uklonim.
Koža – njega i tamnjenje

Budući da sam ja osoba koja ne voli previše probavati kremice za kožu i držim se jednog ako funkcionira, kod mene se rotira kokosovo ulje i Nivea Soft Baby.
Obično Nivea riješi sve probleme suhe kože, ali za dodatnu pomoć tu je kokosovo ulje koje sam često koristila na stopalima gdje zapravo imam dosta suhu kožu.
Osim toga, u zadnje vrijeme sam se sunčala koristeći kokosovo ulje i ulje s faktorom (Sun Dance) i u samo tri dana sam potamnila za nekoliko nijansi. Boju koju sada imam nisam imala godinama. Naravno da nisam super tamna, ali nisam ni skroz bijela, što je odličan rezultat za samo tri dana ako uzmete u obzir da nisam godinama tamnila.
Ulje si pregrabim u drugu posudicu, nosim sa sobom kad idem na plažu i namažem se jednom ili dvaput, s jako malo ulja i na kraju dana vidim razliku u boji. Ovakav rezultat nikako nisam očekivala, nego sam nakon razočaranog posta koji možete čitati ovdje, odlučila probati još i maslinovo ulje. Naravno da nisam mogla, iako ga volim jesti ponekad, ne volim ga na koži. Tako je pala odluka na kokosovo ulje. 😀
Uskoro planiram probati ovo ulje i u maskama za lice i njegu suhe kože lica, tako da očekujte update. 🙂
Koristite li vi kokosovo ulje?
Kuhate li što na njemu?
Podijelite svoja iskustva s nama u komentarima. 🙂

Čitamo se brzo, xo, M. 


Komentari

8 komentara na “Njegujuce cudo – kokosovo ulje”

 1. zanimljiv post.
  muž koristi u prehrani ulje, ja nigdje.
  sve želim početi i krenuti,ali nikako..
  ali ovo za kosu- svakako bih voljela probati!

 2. zanimljiv post.
  muž koristi u prehrani ulje, ja nigdje.
  sve želim početi i krenuti,ali nikako..
  ali ovo za kosu- svakako bih voljela probati!

 3. Probaj svakako, neces pogrijesiti za stogod probas. 🙂
  Zdravo i prirodno, pa gdje ces bolje? 🙂

 4. Probaj svakako, neces pogrijesiti za stogod probas. 🙂
  Zdravo i prirodno, pa gdje ces bolje? 🙂

 5. Ja ga isto volim, posebno mi je drago za kosu 🙂 nije mi palo na pamet probati ga za tamnjenje, sad ću morati probat 🙂

 6. Ja ga isto volim, posebno mi je drago za kosu 🙂 nije mi palo na pamet probati ga za tamnjenje, sad ću morati probat 🙂

 7. Mislim da se neces pokajati, barem je na meni uspjelo. 🙂

 8. Mislim da se neces pokajati, barem je na meni uspjelo. 🙂

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)