Čišćenje lica – Neutrogena

Nakon prošlog posta u kojem sam pisala o njezi kože lica i tijela, u ovome bih se posvetila čišćenju lica. 
Smatram da je čišćenje lica jako važno te da samo umivanjem ne možemo odstraniti sve nečistoće s našeg lica. U ovom postu vam predstavljam dva najdraža proizvoda za čišćenje lica koje sam ikada koristila i koristim već duže vrijeme – Neutrogena piling za lice i Neutrogena losion za lice.

1. Neutrogena Visibly Clear blackhead eliminating daily scrub
Iza ovog naziva proizvoda krije se peeling za lice protiv mitesera. Moram napomenuti da sam zbog ovog pilinga pošteđena muke s miteserima, prištićima. Koristi se tako da se svakodnevno nanese na mokro lice te nježno umasira preko cijelog lica s posebnom pažnjom na problematičnim područjima. Iza toga peeling se temeljito ispere i gotovo. Oduzme tek nekoliko minuta vašeg vremena, a ostavlja iznimno čistu kožu. Tekstura je mekana i kremasta s crvenim, okruglim mikro-granulama koje uklanjaju nečistoće. Dolazi u pakiranju u obliku tube od 150 ml. Cijena mu je oko 57 kuna što i nije toliko jeftino, ali zbog dugotrajnosti ovog proizvoda se isplati – meni nekad potraje i do tri mjeseca. Trenutno se ne može pronaći u drogerijama, ali ja svoj peeling pronalazim u ljekarnama. Čitala sam mnoge kritike za ovaj proizvod iz različitih razloga. Neke su osobe navele da im smeta miris, no moram priznati da meni ne smeta, ima lagani, blagi miris koji gotovo ni ne osjetim prilikom korištenja. Pročitala sam i kritike zbog načina na koji djeluje na kožu. Tu je važno za znati da isti proizvod može različito djelovati na različite tipove kože. Ovaj proizvod nikako ne bih preporučila suhim tipovima kože, mješoviti mogu koristiti, ali uz odgovarajuću njegu, dok mislim da je savršen za masnu kožu. Osim što će ukloniti neželjenu masnoću i ostaviti vaše lice čistim i matiranim, spriječit će nastajanje prištića na vašem licu. Na moju kožu djeluje tako da nemam problema s prištićima. Ipak, budući da imam mješoviti tip kože, moram spomenuti da koliko god ovaj peeling godio mom čelu, nosu i bradi, toliko ponekad zna isušiti moje obraze. Stoga u danima kada primjetim da mi koža nije raspoložena za ovaj piling, koristim svoj drugi favorit, iako moram priznati da su rijetki dani da ne koristim peeling. Ako baš koristim ovaj peeling i primjetim da su mi obrazi suhi, bogato ih nahranim sa svojom Nivea Baby Soft kremom. 

2. Neutrogena Visibly Clear Anti – Mitesser losion
Budući da peeling i ovaj losion dolaze iz iste linije, slično i izgledaju. Ovaj proizvod dolazi u plastičnoj bočici od 200 ml po cijeni od oko 30 kn. Dakle, ovo je losion protiv prištića. Za ovaj losion na pakiranju piše da treba koristiti jednom do dvaput dnevno. Ja ga rijetko koristim dvaput dnevno, možda se pogodi koji dan kada mi koža divlja zbog hormonskih promjena. 🙂 Koristi se tako da se blazinicom nanese na lice i vrat te ne ispire. Pakiranje napominje da je ovaj losion pogodan za sve tipove kože, a ja moram priznati da se slažem s tim. Pomaže mi i u borbi sa suhim dijelovima, ali i s masnim – na suhim dijelovima nakon nanošenja doslovno osjećam svježinu i nahranjenost, no obavezno jos kad se osuši nahranim kožu kremom. Ovaj proizvod bih preporučila svima jer dobro uklanja nečistoće s lica, osvježava kožu i učinkovito se bori s prištićima. 

Ovo su moja dva najdraža proizvoda za čišćenje lica, isprobala sam ih više i zaustavila se na njima kada je moja osjetljiva koža prvi put pozitivno reagirala. Iza toga nastavila sam ih koristiti, iako ponekad ubacim Avonovu peel off masku,a nedavno sam kupila i masku za lice s Pink Pande od kokosa, za što će tek uslijediti recenzija. Zanima me kakav tip kože vi imate i kako čistite svoje kožu?

Čitamo se brzo,

M.


Komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)