Bye, bye stress!

Prije nego sam otvorila blog, dugo sam razmišljala o imenu. Imala sam razne ideje i odlučila sam se za ovo. “Meg” jer se zovem Magdalena, “talks” jer planiram s vama razgovarati, dijeliti informacije i slušati, a “beauty” jer će to uglavnom biti o ljepoti. No, smatram da ljepota nije samo vanjska ljepota, ljepota lica, tijela, kose… Postoje nezamislive ljepote, svijeta, života, meni ona najvažnija – duše. Vanjska ljepota samo je rezultat onoga što se događa unutar vas. Ono sto nikako ne zelim biti je još jedan beauty blogger, ako to znači kupovanje proizvoda i njihovo testiranje. Ni ne smatram se beauty blogerom, već osobom koja voli makeup te to zabilježi na stranici zvanoj blog, ali s vama želim razgovarati o svemu što utječe na bilo koju vrstu ljepote. Ne želim pisati klišeje od kojih ćete poželjeti ugasiti ovu stranicu, ali osjećam da je ovo važna tema, stoga vam u današnjem postu donosim nešto malo drukčije. 🙂

Svi već znaju koliko stres utječe na naš svakodnevni život. Utječe na to kako se osjećamo, kako se ponašamo, kako izgledamo. Sve počinje iznutra, a za to vam nijedan puder, krema, maskara, ne može pomoći. Mislim da bi se općenito svi više trebali posvetiti temi stresa i kako se nositi s njim.

Kako stres utječe na život i izgled?

Neki stručnjaci smatraju da je određena, mala količina stresa u našem životu dobra. Čak da može biti i pozitivna, motivirati nas. Do problema nastaje kada se stres duže vremena zadrži u našem organizmu, a kemijske tvari inače zadužene za otpuštanje energije dugo ostanu povišene. Mogu se pojaviti različiti simptomi. Bolovi u raznim dijelovima tijela, napetost, iscrpljenost, anksioznost, depresija, agresivnost, zatim oni vidljivi poput akni, podočnjaka, lošeg tena, opadanje kose… Pod utjecajem velikog stresa duže vrijeme, osjetila sam neke od ovih simptoma, a onaj vidljivi kod mene je bilo ispadanje kose, gdje sam od guste dugačke kose spala na jako rijetku, jako suhu i oštećenu kosu, koju sam naposljetku i potpuno ošišala.  Zato sam već spomenula, a opet ću, sve počinje iznutra. Ako se pobrinemo za svoju unutrašnjost, onda će naša vanjština sjajiti i bez dodatnih proizvoda. 🙂 Iako ste već sigurno čuli hrpu savjeta, ja vam donosim neke svoje trikove koje sam isprobala:

1. Opustite se

Da, sigurno ovo prvi put čujete. 🙂 No, ne znaju i ne mogu se svi opustiti. A stvar je samo u tome da pronadete nešto u čemu uživate na način da ne razmišljate. Meni osobno je to crtanje, točnije bojanje i šminkanje. Mozak na pasu, na našem. 🙂

2. Šetajte

Svaki dan, i kada je hladno i kiša pada. šetajte dugo i u miru. Najbolje je u razdoblju kada nema puno ljudi kako bi se mogli opustiti i usmjeriti sami na sebe.

3. Vrući tuš

Osim što će vam pročistiti pore, opustiti će vaše tijelo i um. Na ovo bih nadovezala da ponekad umjesto tuša izaberete kupku. Nisam osoba od kupki, no jako volim vodu. Zato ponekad napravim kupku s puno pjene i sjajnim mirisom. Ne zaboravite iza tuša ili kupke hidratizirati svoju kožu. 🙂 Preporučam vam Nivea Baby Soft kremu. 🙂

4. Pozitivne misli

Još uvijek nisam ni sama u potpunosti počela prakticirati jer sam po prirodi realist/pesimist, no moram priznati da se ponekad potrudim potjerati loše misli i odmah se bolje osjećam. Moj novi moto u zadnje vrijeme: ” Za sutra ću se brinuti sutra.”

5. Nemojte zadržavati negativne osjećaje

Razgovarajte s nekim, zapišite ih ako nemate s kim. Ne morate uvijek sve zadržavati u sebi, ako vas je netko naživcirao, u redu je to i reći glasno i jasno. I kantu sa smećem ispraznite, zar ne?

6. Pobrinite se za svoju dušu

Možda će vam se ovo činiti kao čisti klišej, ali ovo ne mislim na način da vam govorim da se molite ili slično. Ako smatrate da će vam to donijeti mir i zadovoljstvo, zašto ne? No, trebate činiti ono što vi smatrate da je dobro za vas. Štogod da je to, dat ćete kunu nekom, uzet kunu nekom za koga smatrate da nije zaslužio… Važno je da vam ono što radite donese mir i da stvari radite tako da poslije ne osjetite kajanje, grižnju savjesti i da ste zadovoljni svojim postupcima i odlukama.

Smatramo kako nemamo uvijek vremena pobrinuti se sami za sebe, no ako imate vremena nanijeti šminku ujutro prije škole, faksa ili posla, onda imate vremena i prošetati u miru ili jednostavno duboko udaknuti. Zaista mislim da je važno dobro se osjećati kako bi bilo što što radimo mogli obavljati kvalitetno i kako bismo bili zadovoljni sami sa sobom. Ponekad se pobrinite i za sebe.

Čitamo se brzo, M.


Comments

10 komentara na “Bye, bye stress!”

 1. Autor je uklonio komentar.

 2. To sve valjda dode s vremenom, pa ću se nastaviti truditi i raditi. Najljepše je znati da netko čita ono što si napisao, stoga ti hvala na komentaru! 🙂

 3. Već neko vrijeme planiram i sama početi nešto ovako naravno o sličnoj temi, pa bi mi bilo drago čuti tvoju make to priču i kako si došla do odluke postati blogerica!

 4. Make up;) taj vraži t9

 5. To je zapravo bila spontana odluka kojoj je prethodila odluka da postanem vizazistica. Make up je oduvijek bio moja strast, još od srednje su me znali pitati kako sam nešto napravila, ali nikad nisam razmišljala o pretvaranju strasti u nešto ozbiljnije. O ovome bih čak mogla čitavi post napisati i tako ti odgovoriti potpuno, tako da hvala na ideji 🙂
  Nikamo se nemoj ustručavati, ako je otvaranje bloga ono što te stvarno veseli. 🙂

 6. Nikako* 😀

 7. Evo odlično, možda baš sutrašnji blog napišeš o tome!
  Ja sam mislila početi baš ovakim nečim. Ako uspijem onda čitamo se uskoro 😉 Jel pratiš nekakve beauty društva?

 8. Moguće 🙂
  Kao što sam rekla, zašto ne bi pokušala ako će te to veseliti 😉
  Ovisi na koja beauty društva misliš, ali trudim se pratiti sve važne informacije i aktivnosti u beauty svijetu u čemu mi Instagram pomaže. 🙂

 9. Redovito čitam tvoje postove, oduševljena sam tvojim razmišljanjem, posebice,kada duge postove čitam uz kavu. Puno sreće ti želim.

 10. Hvala na lijepom komentaru i čitanju, kao i na lijepim željama. 🙂
  Uvijek mi je drago čuti mišljenja. 😉
  Ps. Nadam se ne preduge postove. 😉

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)