Blagdanski makeup look

Ovu nedjelju donosim vam svoj prvi uopće i prvi ovogodišnji blagdanski makeup look. Ovaj put sam vam pripremila mali tutorial za jedan jednostavan look kako bi ga svi koji to požele mogli ponoviti. Osim toga, u nastavku posta vam donosim i jedan kod za poklon s Pink Pande. 🙂

Dakle, radi se o jednom jednostavnijem, malo umjerenijem izgledu koji sam se potrudila učiniti što jednostavnijim tako da i naše cure i dečki s malo ili nikakvim iskustvom u šminkanju mogu pokušati ponoviti.
Nakon što sam pripremila lice za šminku, a kako to radim možete pronaći u ovom postu, krenula sam sa šminkanjem. Mala napomena – gotovo uvijek prvo krenem s očima, tako da se ne moram brinuti za podlogu ukoliko bi višak sjenila padao. 🙂

 Nanošenje šminke u koracima

1. korak

Ujedno vam donosi i mali trik. Želite li ravni tuš i precizno sjenilo? Nema problema. Otkinite si dva komadića nekakve ljepljive trake i smjestite u nastavku vaših očiju. 🙂 Želite da vam obje strane budu istog smjera, ili barem sličnog, lako se poslije popravi. 🙂 Možete to učiniti tako da traku smatrate samo produžetkom svog oka, što će vam puno olakšati.

2. korak

Slijedi nam baza za sjenilo. Ja sam koristila svoju NYX bijelu bazu baš zbog te bijele podloge, budući da sam koristila više neutralne boje, a htjela sam da više “iskoče”.

3. korak

Na malo veći, čupavi kist nanesite boju koju ste odabrali za prijelaz, a ja sam izabrala jednu neutralnu, toplijeg podtona, a zatim to sjenilo nanesite u sami pregib oka i malo iznad. To će nam pomoći da dobijemo lakši prijelaz između boja na očima, kao i mekši izgled.

4. korak

Na manji, ali i dalje čupavi kist uzmite malo tamniju boju od prethodne, ja sam koristila čokoladnu sa sivim podtonom, i nanesite ga u sami pregib oka tako da neprestano blendate. Sada sjenilo nanesite od trake koju ste zaljepili sve do samog kuta oka, a pritom pazite da vam u kutu oka ipak ostane dio bliži trepavicama na kojem nema tamnog sjenila. Ukoliko želite da vam ova boja bude malo intenzivnija, možete ponoviti nekoliko puta ili lagano namočite kist. Ja sam otkrila da vlažne maramice jako pomažu u isticanju sjenila zbog glicerina, stoga možete samo kist malo obrisati vlažnom maramicom.

5. korak

U ovom koraku želimo naš pregib učiniti još malo “odrezanijim” i tamnijim, dubljim stoga ćemo uzeti kistić koji je čvršći i tanji, a odlično bi bilo da je taj kistić i malo kosi. Na njega uzimamo najtamniju boju koju ćemo koristiti, a ja sam koristila čokoladnu smeđu. Namjerno nisam koristila ništa tamnije jer nisam htjela dobiti oštar izgled. Zato sam koristila smeđe tonove koji stvaraju jako mekani, nježni izgled. Ovu boju sada malo preciznije nanosimo u pregib oka, od ljepljive trake sve do unutarnjeg kuta oka. Ne mora to biti savršeno uredno, jer ćemo ionako blendati, samo malo preciznije. Kada samo nanijeli tu najtamniju smeđu, na onaj mekani, manji kist ćemo uzeti ponovno čokoladnu sivu koju već imamo u pregibu oka i blendati tu crtu dok ne dobijemo lijepi prijelaz između boja. U ovom koraku možete na najveći kist za blendanje ponovno uzeti malo one neutralne boje koju ste koristili na početku kako bi vam pomogla u što boljem blendanju i prijelazu.

6. korak

Sada na jedan malo čvršći kistić uzimamo našu bazu koja će nam poslužiti i za uklanjanje sjenila sa samoga kapka. Želimo čisti kapak, a da nam sjenila u pregibu ostanu, stoga ćemo lagano i pažljivo bazom prelaziti preko kapka sve do ruba pregiba. To vam je malo više posla samo zato što trebate biti pažljiviji kako dosadašnji posao ne bi “propao”.

7. korak

Sada kada smo “očistili” kapak možemo istim tim kistićem kojim smo nanijeli bazu nanijeti sjenilo. Ovaj put sjenilo ide na kapak, a ono što vam, osim baze, može dodatno pomoći, je vlažni kistić. Trebat će vam zlatno, šljokasto sjenilo koje ćemo tapkanjem, lagano nanijeti na cijeli kapak do ruba pregiba.

8. korak

Na onaj manji, čupavi kist opet uzimamo onu čokoladnu sivu i nanosimo u pregib kako bi se prijelaz između dva sjenila (zlatnog i sjenila u pregibu) fino stopio.

9. korak

Sada nam je na redu tuš. Ono što vam možete pomoći, ukoliko smatrate da niste baš vješti s nanošenjem tuša, je crno sjenilo. Na tanki, kosi kistić možete uzeti crno sjenilo te iscrtati tuš, tj. kako bi željeli da vam izgleda tuš. Napomena – u unutarnjem kutu oka malo produžite tuš kako bi dobili produžen izgled oka. Kada završite sa sjenilom, možete samo po “šabloni” nanijeti tuš, a ja sam koristila u gelu jer mi je za ovakve lookove najlakše s takvom vrstom. Ukoliko se brinte da vam se tuš kroz vrijeme ne razmrlja, možete preko njega prijeći s još malo crnog sjenila, ono će ga “zaključati” na mjesto.

10. korak

Sjenilo ide i ispod oka, no njega nanesite nakon što naneste podlogu. Dakle, kada ste stavili puder, korektor, što već stavljate, na kistić uzmite malo čokoladno sive i nanesite uz rub trepavica, a zatim s “olovka” kistom uzmite najtamniju smeđu koju smo koristili i polako nanesite na to sjenilo, blendajući. U unutarnji kut oka nanesite zlatnu koji smo stavili na kapak.

11. korak

Sada nanesite maskaru i ako ste za još dramatičniji izgled – umjetne trepavice.

12. korak

Obrve. 🙂 Kao što ste več mogli vidjeti, moje obrve imaju rupe u sebi i razlikuju se, što popravim olovkom, sjenilom ili gelom. Obrve začešljate prema gore kako biste jasno vidjeli njihovu donju crtu, te tu povučete proizvod. Zatim malo blendate i isto napravite gore. Ponovno blendate i popunite rupe, što opet – blendate. Blendanje je jako važno kako biste dobili što prirodniji izgled. Također, važno je da ne nanosite previše proizvoda u unutarnji dio, inače će biti kockaste i oštre. Iza toga ja nanesem nešto za podizenje pogleda, ovaj put sam koristila najsvijetliji korektor za konturiranje koji posjedujem, a zatim sam na njega nanijela bijelo sjenilo. To sve ide ispod obrve i ispod luka obrve.

 Uz ovaj eye makeup look vam preporučam lijepi crveni ruž koji može biti u bilo kojoj nijansi, a ja sam koristila jedan iz Merry Berry kolekcije u kombinaciji sa olovkom “šljivaste” boje. Pretvorila sam ga u matt tako što sam na usne nanijela malo pudera u prahu i utapkla ga. 🙂

Konačni look

Slike kistova i proizvoda koje sam koristila

Sljedeći tjedan ću vam donijeti jedan malo jači makeup look, budući da je ovaj s neutralnim bojama i tankim, laganim tušem. Također, potruditi ću se vam donijeti sliku za svaki korak. I ovaj put sam svaki korak uslikala, no imala sam nekakvih problema s fotićem, pa ih nisam mogla prenijeti. 🙁

I nikako ne smijemo zaboraviti. Prošlu nedjelju sam stavila jedno Instagram darivanje pudera, a osvojila ga je @k_diy_craft. 🙂 Za vas ostale tu je jedna “utješna” nagrada. Dakle, kao registrirani korisnik na Pink Pandi, dobila sam kod za jedan besplatan poklon pri sljedećoj kupovini, a ja ga poklanjam vama. Sve što trebate je, kada dođete na blagajnu, upisati u područje za kod: TOPLIKAKAO. 🙂 Uživajte.

Čitamo se u nedjelju, xo. 🙂


Komentari

6 komentara na “Blagdanski makeup look”

  1. Vidi se uloženi trud..lijepo si to napravila 🙂

  2. Hvala 😉 Još uvijek se ucim i "borim" s tehnologijom i rasvjetom kako bih mogla što bolje i točnije prenijeti kako to zapravo uživo izgleda.

  3. Divotica! Kao " tek učiš ", a što će tek biti kasnije – stvarno ti super ide. I da, voljela bih pročitati tvoje mišljenje o mur paleti highlightera. 🙂

  4. Divotica! Kao " tek učiš ", a što će tek biti kasnije – stvarno ti super ide. I da, voljela bih pročitati tvoje mišljenje o mur paleti highlightera. 🙂

  5. Uvijek totalno razdragana nakon tvojih komentara 🙂 :*
    Biti će, baš sam razmišljala kako bih mogla napisati post o njoj. Zasada mogu reći da nije ispunila svoju funkciju kao ono pod što je navedena – paleta bronzera i rumenila, ali je ispunila kao ono što zapravo je, a to je paleta highlighterima, jer ja osobno s onim brongerima ne mogu ništa. Svijetla put i jako topao, narančasti podton bronzera nije dobra kombinacija. 🙂

  6. Bronzerima*, haha.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)