Svi koji me prate i koji me znaju, znaju i da sam poprilično svijetle puti. Iako sam početkom ljeta protestirala na svaki oblik sunčanja i smiješne komentare ljudi oko mene, odlučila sam nabaviti nekoliko proizvoda za sunčanje koji bi trebali ubrzati proces tamnjenja, razmišljajući kako bi to mogao biti mali projekt za blog. Ovaj post je namijenjen svima koji teško tamne, koji su izrazito svijetli kao ja, jer realno, osoba koja može tamniti, možda ne može donijeti jednak zaključak o proizvodu kao mi koji ne možemo. :)

Odmah na početku je bitno naglasiti kakav tip kože imam jer različiti proizvodi različito reagiraju na različitim tipovima kože.
Moja koža tijela je prirodno suha, ali se trudim dobro brinuti o njoj, pa je zbog svakodnevnog hidratiziranja ona mekana i elastična. Da vas to ne zavarava - kada bih preskočila jedan dan maznja iza tuširanja, odmah bi me sve iritiralo. No, sa svojom omiljenom Nivea Baby Soft, koju sam već milijun puta spominjala, to držim pod kontrolom. :)


Početkom ljeta, u lipnju, prvo sam kupila Eveline akcelerator za ubrzano tamnjenje.
Kupljen je u dm-u, na sniženju.
Ovaj proizvod dolazi u obliku neke kreme ili mlijeka, u tubi. Pakiranje je sasvim u redu, stisnete koliko vam treba i to je to.
Miris je ugodan, ne smeta. Mlijeko se brzo upija i može se koristiti sa faktorom ispod.
Nemam pojma gdje mi je ta tuba, pa ću vam staviti s neta neku za čiju ću vam lokaciju ostaviti link.Ovo mlijeko sam koristila kroz dva ili tri tjedna, sunčala sam se gotovo svaki dan.
Noge mi nisu ništa potamnile, zaista su ostale bijele kao što su i inače, a nakon toliko vremena, ruke su mi dobile možda nešto sitno boje. Za mene to nije bio zadovoljavajući rezultat, tim više što sam kod druge blogerice (nemam više pojma koje) pročitala kako se zaista brzo tamni s ovim mlijekom.


Iza toga sam odlučila kupiti Biobaza suho ulje za sunčanje, koje je zapravo tekući pekmez.
Odmah moram reći da ovo nikako nije suho ulje, ostat ćete masni i klizavi, ulje se neće tako lako upiti u kožu. Osim toga, miris je užasan. Otprilike ćete biti kao one svijeće i preparati protiv komaraca. Veselje. :DDolazi u plastičnoj boci, ima plastičnu crnu pumpicu, plastični poklopac. Cijena je oko 80 kuna, za 250 ml.Nakon nekog vremena mi je pumpica lagano počela otkazivati, a naljepnica se izgrebala, no to sam očekivala zbog svih recenzija koje sam pročitala prije kupnje. Isto tako sam očekivala i malo čudo, čitala sam da cure tamne u roku pola sata na suncu, pa da su testirale tako da stave na samo jedan dio tijela i on do navečer bude skroz drukčiji od ostatka itd.Cure, nula bodova. Nikakvo čudo, nikakva boja. Ne može se reći da nisam ništa potamnila, ali imam toliko boje da se dobro morate zagledati da biste ju vidjeli, a i onda ju vidim samo ja po tragovima badića. Blijedim, gotovo nevidljivim. Dakle, toliko bi vjerojatno potamnila i da nisam koristila to ulje.

Rekla bih da mi se ništa za sunčanje što sam probala još nije pokazalo nešto uspješno, pa ako ste kao ja i jako teško i sporo tamnite, ne očekujte čudo.

Koje vi proizvode za ubrzano tamnjenje koristite?
Jeste li probali Biobaza ulje ili Eveline mlijeko?

Pišite mi, xo, M.