ORIGINAL ILI FAKE JESSUP KISTOVI?

Jessup kistovi su, kad sam ja počela blogati, taman ušli u blogosferu i postali poznati. Prije nego se to dogodilo, svi su ih gledali kao dupe za Sigma kistove. Kako to inače biva s ebay ili sličnim trgovinama, jedan dobar proizvod svi kopiraju. Postoji li razlika u original i kopiji Jessup kistova, pročitajte u nastavku.
U ovom postu ćemo malo pričati o Jessup kistovima, o tome postoje li razlike između originala i kopije, kao i o tome smatram li da su ti kistovi općenito dobri i prikladni za početnike.

O Jessup kistovima sam već pisala u ovom postu i tu ćete pronaći neke detaljnije informacije o samom brandu.

FAKE JESSUP

Prije nekoliko godina sam naručila kistove s ebaya, gotovo identične Jessup kistovima, jedino im nedostaje naziv branda. O njima sam pisala ovdje i u početku sam ih zaista voljela. Uzmite u obzir da je ovo vrijeme kad sam tek počela blogati, pa slike nisu baš dobre i bajne, a moram ih koristiti budući da je dosta kistova koje sam imala puklo ili nestalo. :D 

Tada još nisam znala da su oni kopija Jessupa, koji pravi dupe kistove Sigma kistova (ako možete pratiti), pa sam ih jednostavno nazvala Simga dupes.Sada ih imam gotovo tri godine i ne posežem više ni za jednim kistom, iako mi je jedan iz tog seta bio najdraži.U setu je došlo deset kistova, pet za lice i pet identičnih kao za lice, samo u manjoj verziji, za oči.

U samom početku kistovi su bili dobri, no da ih danas naručujem, uz sve dostupne kistove, sigurno bi ih preskočila i ne bi ih ni vama preporučila.


Najprije su se drške počele odvajati od onog limenog dijela koji spaja sam kist i dršku. Uz to, s vremenom su kistovi postali jako grubi i postalo je nemoguće lijepo blendati tekuću podlogu. Od cijelog seta i dalje mogu koristiti svega tri kista da praškaste proizvode.

ORIGINAL JESSUP

Originalne Jessup kistove sam naručila dosta iza toga, a kupljeni su baš iz Jessup trgovine na Aliexpress stranici.
Jessup set je izgledom identičan kao kopija, razlika je samo u boji.. Također dobijete deset kistova, pet za lice i pet manjih za oči.Ovaj set imam već duže vrijeme i korišten je dosta i moram reći kako nijedna dlaka nije ispala, nijedna drška se ne mrda i zaista su puno kvalitetnije napravljeni.

Iako nakon dužeg vremena korištenja ipak malo bolje obavljaju posao od kopije, pojavljuju mi se slični problemi kod same funkcionalnosti. Tekuća podloga mi se teško blenda i kistovi ostavljaju poteze na licu, što nikako nije dobro. Ista stvar kao i kod prethodnog seta, svega tri kista mogu koristiti za praškaste proizvode.

PROBLEM FUNKCIONALNOSTI JESSUP KISTOVA

Nakon dužeg vremena korištenja i ovog iskustva koje imam, sada smatram da si Jessup kistove ne bih nikada naručila, fake ili original. U današnje vrijeme na tržištu postoji puno boljih setova ili pojedinačnih kistova koje možete kupiti i s njima lijepo raditi. Ipak, ne radi se tu samo o kvaliteti, već i o samoj funkcinalnosti.

Dakle, dobijete deset kistova, pet velikih i pet identičnih oblikom, samo malih.
Kada to tako gledate, shvatite da to zaista nema smisla. Od ovih pet za lice, dovoljna su vam negdje dva, a od pet kistova za oči, dobro i kvalitetno iskoristiti možete samo jedan ili dva.

Kistove za lice gotovo da možete koristiti samo za tekuće i kremaste podloge jer su previše "zbijeni" da bi njima nanijeli i blendali puder u prahu ili kamenu, rumenilo ili bronzer.
Od kistova za oči ćete moći koristiti tek jedan ili dva, i vjerujem da vam neće biti prvi izbor za blendanje sjenila, dok ostali nemaju nekaku funkciju na području očiju. Što biste trebali na očima raditi s malim okruglim potpuno ravnim kistom koji nije dovoljno čvrst za jednu funkciju, a nije dovoljno mekan za drugu funkciju?
Naravno da ih možete koristiti i da ćete moći bilo koji kist na kraju upotrijebiti za ono što vam treba, no ako negdje postoji bolji set ili pojedinačni kist, za istu cijenu ili sličnu, onda smatram da nema potrebe "boriti se" s onima koji teže obavljaju svoj posao.

Posjedujete li vi Jessup kistove? Koje je vaše mišljenje o istima? Pišite mi u komentarima.Objavi komentar

4 Primjedbe

 1. Imam upravo taj set koji ti navodiš, te velike i male identične, i ne vidim neku svrhu tih malih kistova. Moguće ih je koristiti za blenadje korektora ili eventualno za nanošenje baze, ali definitivno ne za blenadnje sjena. Ali veliki kistovi su mi predobri za tekuće podloge. Posjedujem ih sada već 2 godine. Međutim, kistovi iz njihove bamboo kolekcije (ako se zove tako, nisam sigurna uglavnom imaju svijetlo smeđu dršku i bež smeđe dlake), su prepredobri. Za oči su tako mekani i super blendaju i svaki kist se može iskoristiti. Što se tiče velikih kistova iz te kolekcije, jako sam zadovoljna, s tim da su moji namjenjeni samo za praškaste proizvode jer su baš flafi. Tako da ja mislim, ako se ti kistovi naruče sa Aliexpresa, nikako sa Pink pande gdje su 5x skuplji, da se itekako isplate.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Uopce nisam istrazivala i nisam upucena u njihove bamboo kistove. :O Morat cu ih svakako istraziti, posebno nakon ovog pozitivnog komentara. :)

   Izbriši
 2. Moj Jessup set od 20 kom koristim.
  Zadovoljna sam.
  Kao sto je Iva rekla- mekani su i odlicni.
  Perem ih cesto, dlaka im ne opada.
  Kopiju isto imam, 10 kom. Platila sam ih 5$.
  Ja zadovoljna. Dobri su.
  Al zadnji koji sam narucila su izgleda bili mini. Isto kopija Jessupa i 3$ za 10 kom. Al nisu mi neki..

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. To sve valjda onda ovisi o seriji koju covjek dobije, barem kod kopija. Za originale nisam jos cula da se netko previse zali na kvalitetu.

   Izbriši