Recenzija: Djeluje li L'oreal Pure Clay maska za lice?

By Meg - 4/09/2017 06:55:00 PM

Masku sam kupila prije gotovo dva mjeseca i umjesto prvih dojmova, malo sam ju testirala i skupila rezultate. Od tri različite vrste L'oreal maskica za lice, ja sam izabrala onu koja treba matirati i čistiti kožu lica. Čini li to zaista i koji su moji dojmovi, pročitajte u nastavku.Vjerujem da ste pročitali već dosta dojmova o ovim maskama, pa ću ja ukratko ovaj općeniti dio.

Dakle, L'oreal je izbacio tri različite maske za lice s tri različite namjene. 

 • L'oreal Pure Clay Glow - maska za blistaviji ten
 • L'oreal Pure Clay Purify - maska za pročišćavanje i matiranje kože
 • L'oreal Pure Clay Exfo - maska s efektom pilinga za ujednačen ten
Svaka od ove tri maske sadrži u sebi tri gline - kaolin, montmorilonit i rasul. Prva glina je zadužena za apsorpciju nečistoća i sebuma, druga je bogata mineralima, treća glina, odnosno rasul, pomaže u ujednačavanju tena. 

Osim nabrojanih glina, svaka maska ima još jedan dodatan sastojak. 
Maska za blistaviji ten sadrži još i biljni ugljen, maska za matiranje kože ekstrakt eukaliptusa, a maska s efektom pilinga sadrži ekstrakt crvenih algi.

Sebi sam kupila masku za matiranje i pročišćavanje tena budući da imam kožu na masnijoj strani, ali pomalo dehidriranu. Dok sam u trgovini razmišljala koju ću masku uzeti, čitala sam sve ono o sastojcima što sam vam nabrojala i došla do zaključka da su sve tri maske gotovo iste. 
Sve tri maske sadrže tri osnovne gline koje bi već trebale činiti sve što je obećano i bez ovih dodatnih sastojaka. Samo si još jednom pročitajte što koja glina radi i shvatit ćete da svaka maska već u sebi ima sastojke koji i matiraju i čiste i ujednačavaju ten. Je li to zaista tako i jesu li sve iste djelovnjem, ne mogu reći, budući da zasad posjedujem samo ovu za matiranje.

Ova maska je zelene boje, miriše osvježavajuće i svježe, kao kombinacija različitog zelenila. Dosta je gusta i ne treba vam puno kako biste prekrili čitavo lice.
Kad ju tek stavim na lice, osjetim blago hlađenje koje je na granici s blagim peckanjem, ali nije ono bolno i užasno za skidanje maske s lica.Ukoliko sam lice prije maske očistila, znači skinula šminku, maska na licu jako peče i čak sam razmišljala da ju skinem čim sam ju stavila. 

Nakon samog korištenja na licu mi ostaje blago dehidrirani i suhi osjećaj, blago zatezanje. Možda malo jače od blagog. :DŠto se tiče samog matiranja, ne mogu reći da sam primijetila promjenu s korištenjem ove maske. 
Dakle, maska nije napravila ono što je obećala, ali bez obzira na izostanak nekog dugotrajnijeg matiranja, lice ipak malo očisti i ostavi ga mekšim nego što je bilo.Opći dojam - meeh. Možda probam još neku druge vrste pa se oduševim. :D 

Promjene su došle s korištenjem nekih drugih stvari nakon što sam prestala koristiti ovu masku, ali o tome u nekom drugom postu. 

Jeste li probali koju od ovih maskica?

Pišite mi, xo, M.

 • Share:

You Might Also Like

4 Comments

 1. Nisam probala ovu masku iako ju već dulje vrijeme gledam, nekako nije me previše privukla, a nakon tvoje recenzije vidim da ću i pričekati s kupnjom :D

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ja sada razmisljam da uzmem onu glow masku, zanima me bas :)

   Izbriši
 2. Ja imam onu crvenu i sivu. Crvena mi nije nešto, ok mi je jedino jer ima piling zrnca, pa je koristim kao piling, a siva mi je nešto bolja no def nije najbolje što sam isprobala. Mislim da su to ok maske za drogerijski rang, iskreno nisu ništa bolje niti lošije od drugih drogerijskih maski, barem onih što sam ja probala i na mojoj koži.

  OdgovoriIzbriši
  Odgovori
  1. Ova mi je informacija dobrodosla, pogotovo jer sam razmisljala o probavanju druge dvije, tj.te koje ti imas. Kako to vec biva, neke se stvari napuhaju.

   Izbriši