Tips & Tricks: Encian kokosovo uljeJeste li ikad došli u trgovinu i gledali police s proizvodima za kosu u potrazi za nečim što će ju osvježiti, pa se zbog velike raznolikosti niste mogli odlučiti? Ili kupili nešto za kosu pa se pokajali još prije nego ste upotrijebili proizvod? Niste jedini. U ovom vam postu donosim jedno ulje kojim ćete se oduševiti, a vaša kosa će ga jednostavno obožavati. Radi se o kokosovom ulju. Encian hladno prešano kokosovo ulje kupila sam u ljekarni za samo 28 kuna, dok u raznim prodavaonicama kokosova ulja možete pronaći po cijenama oko 80 kuna. Dolazi u staklenoj bočici u čvrstom stanju, što je zanimljivo jer je u pitanju ulje. Budući da je ovih dana jako vruće, moje ulje se otopilo, pa ćete na slikama vidjeti ulje u tekućem stanju. J Koji god tip kose imali, ovo ulje će vam odgovarati. Kako? Suhu će kosu nahraniti, a masna kosa će se manje mastiti. O manje masnoj kosi od ulja sam čitala i moram vam priznati da nisam vjerovala, sve dok se sama nisam uvjerila u to na svojoj kosi koja je imala takvo „masno“ razdoblje. Inače imam jako suhu kosu i iako sam se ošišala na skroz kratko (o tome u nekom drugom postu) voda, klor i sunce su ju dodatno isušili, a u oporavku mi uvelike pomaže ovo ulje.

Način korištenja: Malo ulja koje se nalazi u čvrstom stanju uzmete u ruke i ono će se u dodiru s toplinom kože početi topiti. Kosu u potpunosti namažite ovim uljem i ostavite da stoji. O vama ovisi koliko ćete pustiti ulje da djeluje, no pravilo je što duže, to bolje. Ipak, ja ga rijetko ostavim duže od pol sata jer se uvijek u dane korištenja nekamo žurim. Nakon što je ulje djelovalo, temeljito isperite i na vaš uobičajen način oblikujte.

Inače, ovo ulje ima različita ljekovita svojstva te je dobro i za kuhanje i za kožu. Ako kliknete na ovaj link, moći ćete vidjeti na što sve pozitivno kokosovo ulje djeluje:


Jeste li ikada koristili kokosovo ulje? Imate li vi neki svoj trik za kosu?

Čitamo se brzo,

M.

Objavi komentar

0 Primjedbe